Pizzové štangle (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Včera som skúšala pizzové kornútky ako som písala boli vynikajúce a dnes pizzové štangle
len tak na chrumkanie.
12 porcií |
20 minút príprava |
10 minút na 220 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Urobíme si z mlieka cukru a droždia kvások. Zatiaľ si preosejeme múku pridáme soľ, vodu. Medzi tým máme už kvások hotový primiešame k múke a vypracujeme dobre cesto. Necháme 40 minút v teple kysnúť.
- Cesto nakysnuté.
- Cesto si rozvaľkáme 6-7 mm.
- Rozkrájame asi na 1 1/2 až 2 cm pásiky.
- Každý pásik preložíme na polovicu a trochu pozatáčame a ukladáme na plech na ktorý sme dali papier na pečenie.
Keď máme všetky zatočené a poukladané na plechu potrieme ich olejom ochuteným prelisovaným cesnakom.
Posypeme hrubozrnnou morskou soľou a dáme piecť do rozohriatej rúry.
Pečieme na 220 stupňov asi 10 minút.
- Keď sú pekné ružové vyberieme z rúry necháme trochu vychladnúť ak vydržíme lebo od cesnaku rozvoniava celý byt pridáme cesnakový drezing a môžeme si pochutnávať.
Prajem dobrú chuť.
- Tu ich máme na etažéri všetky.
- Ešte jeden pohľad a už sú vychladnuté idem na to.