Pizzové štangle (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Včera som skúšala pizzové kornútky ako som písala boli vynikajúce a dnes pizzové štangle len tak na chrumkanie.

12
porcií
20 minút
príprava
10 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Urobíme si z mlieka cukru a droždia kvások. Zatiaľ si preosejeme múku pridáme soľ, vodu. Medzi tým máme už kvások hotový primiešame k múke a vypracujeme dobre cesto. Necháme 40 minút v teple kysnúť.
  3. Cesto nakysnuté.
  4. Cesto si rozvaľkáme 6-7 mm.
  5. Rozkrájame asi na 1 1/2 až 2 cm pásiky.
  6. Každý pásik preložíme na polovicu a trochu pozatáčame a ukladáme na plech na ktorý sme dali papier na pečenie. Keď máme všetky zatočené a poukladané na plechu potrieme ich olejom ochuteným prelisovaným cesnakom. Posypeme hrubozrnnou morskou soľou a dáme piecť do rozohriatej rúry. Pečieme na 220 stupňov asi 10 minút.
  7. Keď sú pekné ružové vyberieme z rúry necháme trochu vychladnúť ak vydržíme lebo od cesnaku rozvoniava celý byt pridáme cesnakový drezing a môžeme si pochutnávať. Prajem dobrú chuť.
  8. Tu ich máme na etažéri všetky.
  9. Ešte jeden pohľad a už sú vychladnuté idem na to.