Pizzové listnáče

fi0na - fotkafi0na, 23. marca 2014
Pizzové listnáče
Foto: fi0na

za týmito jednohubkami sa vždy zapráši a ich prípravu zvládne každý

20 minút
príprava
15 minút
na 190 °C

Suroviny

 na posypanie dosky
 na potretie
 pyré




Postup

  1. 1

    Pri výbere ingrediencií máte voľnú ruku pretože do jednohubiek môžte dať prakticky hocičo čo nájdete v chladničke. Základ mám však vždy rovnaký a ten je tvorený kečupom zmiešaným s pasírovanými paradajkami, pretlakom a korením. Ja používam kečup domáci a korenie, ktoré si namiešam. Pozostáva zo sušenej bazalky, oregana, tymiánu, cesnaku, chilly, petržlenovej vňate a soli.

  2. 2

    Lístkové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do obdĺžnika. Potrieme základom, nešetríme ním, jednohubky budú šťavnatejšie. A ukladáme suroviny, ktoré máme. Najlepšie sú so salámou, čiernymi olivami, šampiňónmi, kukuricou. Syr používam plátkový eidam, dobre sa ukladá a nevytečie počas pečenia. S mozzarellou sú jednohubky najlepšie, žiaľ tá sa dosť rozteká.

  3. 3

    Keď máme suroviny naukladané, cesto zrolujeme a koniec cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom, aby v rúre držali slimáčiky tvar. Mokrým nožom nakrájame na cca 1 cm veľké kusy, poukladáme na papierom vystlaný plech a potrieme vajíčkom. Môžeme posypať aj sezamom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 - 200 stupňov cca 15 minút.

Diskusia k receptu

evanaaa
Nedávno som robila oškvarkové, ale vrch som vajcom nepotierala, aby sa lepšie lístkoval, ak sa potrie, tak sa cesto "neotvorí", mám dojem, že je to tak aj vidieť na obrázku. Dobré je, dať si rolku na chvíľu do mrazničky, lepšie sa bude krájať. Ale pozor, nezabudnúť, lebo potom ani pílka nepomôže, xixixi.
fi0na
mnam oskvarkove :))) skusim ich nabuduce nepotriet, ze ako budu vyzerat, dakujem za tip :)
nena73
no teda baby mne tieto tocene veci akosi nejdu,asi davam vela plnky a zle stacam roladky :-(. slimacky su vyborne len taky pekny tvar nemam. Smykalo sa mi to . Tak snad sa mi to podari v siestej patrocnici :-). Ale tak lahko sa nevzdam. Som rodena ako baran. Takze hor sa na druhy pokus. :-)
smejkad
tiez som rozmyslala, ako to robia, @ @ nena73
ja to zrolujem celkom ok, ale potom pri krajani sa mi zdeformuju a ked je jemnejsie cesto (napr na osie hniezda) tak to uz potom neviem opravit