Foto: fi0na
za týmito jednohubkami sa vždy zapráši a ich prípravu zvládne každý
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Pri výbere ingrediencií máte voľnú ruku pretože do jednohubiek môžte dať prakticky hocičo čo nájdete v chladničke. Základ mám však vždy rovnaký a ten je tvorený kečupom zmiešaným s pasírovanými paradajkami, pretlakom a korením. Ja používam kečup domáci a korenie, ktoré si namiešam. Pozostáva zo sušenej bazalky, oregana, tymiánu, cesnaku, chilly, petržlenovej vňate a soli.
- 2
Lístkové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do obdĺžnika. Potrieme základom, nešetríme ním, jednohubky budú šťavnatejšie. A ukladáme suroviny, ktoré máme. Najlepšie sú so salámou, čiernymi olivami, šampiňónmi, kukuricou. Syr používam plátkový eidam, dobre sa ukladá a nevytečie počas pečenia. S mozzarellou sú jednohubky najlepšie, žiaľ tá sa dosť rozteká.
- 3
Keď máme suroviny naukladané, cesto zrolujeme a koniec cesta potrieme rozšľahaným vajíčkom, aby v rúre držali slimáčiky tvar. Mokrým nožom nakrájame na cca 1 cm veľké kusy, poukladáme na papierom vystlaný plech a potrieme vajíčkom. Môžeme posypať aj sezamom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 - 200 stupňov cca 15 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ja to zrolujem celkom ok, ale potom pri krajani sa mi zdeformuju a ked je jemnejsie cesto (napr na osie hniezda) tak to uz potom neviem opravit