Foto: kucharronald
Je to klasická pizza, na ktorej je ďalších 8 menších pízz :))
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
Na cesto: | |
400 g |
|
3 PL |
|
1 KL |
|
0.2 l |
|
Na kvások: | |
42 g |
|
0.1 l |
|
1 čl |
|
Paradajková omáčka: | |
100 g |
|
1 KL |
|
1 štipka |
|
1 štipka |
|
1 štipka |
|
1 štipka |
|
1 štipka |
|
1 štipka |
|
Na pizzu: | |
100 g |
|
50 g |
|
250g |
|
50g |
|
Postup
-
1
Do teplého mlieka si pridáme med, droždie. Zmiešame, a necháme kysnúť okolo 20 min.
-
2
Zatiaľ si do misy preosejeme múku, pridáme olej, soľ a vodu.
-
3
Potom pridáme aj kvasnice, ktoré nám už vykysli.
-
4
Všetko dobre zmiešame na bochtík, ktorý poprášime múkou a necháme kysnúť. Ja som mal v rýchlo kyske, trvalo to okolo 30 minút.
-
5
Kým nám cesto kysne, pripravíme si paradajkovú omáčku. Pretlak a bylinky dáme do misy. Kto má čerstvé bylinky, je to lepšie, lebo tie majú lepšiu arómu. Ja som použil sušené.
-
6
Omáčku zmiešame.
-
7
Môžeme si pripraviť aj syr, ktorý nastrúhame. Ja som použil kuchynský robot-sekáčik.
-
8
Takto pekne ,,nastrúhal" syr.
-
9
Pripravíme si aj huby a aj kukuricu. Kto má čerstvé šampiňóny, môže dať tie.U nás práve nepredávali.
-
10
Nakrájame si aj šunku na väčšie kocky.
-
11
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku 2-3mm. Spravíme kruh. Ja som si pomohol s okrúhlym plechom-na pité.
-
12
Rozvaľkané cesto preložíme na spodnú stranu plechu, ktorý sme vopred natreli olejom.
-
13
Na cesto natrieme paradajkovú omáčku.
-
14
Z ostatného cesta, ktoré nám ostalo si spravíme 8 malých pizziek, ktoré dáme na paradajkovú omáčku.
-
15
Malé pizze potrieme tiež paradajkovou omáčkou, na ktorú pridáme šunku.
-
16
Pridáme šunku.
-
17
Na veľkú pizzu pridáme huby.
-
18
Potom kukuricu a na koniec aj syr.
-
19
Pečieme vo vyhriatej trúbe pri 200°C okolo 25-30 minút.
-
20
Nakoniec radielkom na pizzu nakrájame na 4 trojuholníky. Z tohto cesta mi vyšli 3 pizze, pre troch ľudí :)
Tak rozmyslam nad tym, ze keby sa tam polozili tie dalsie kruzky cesta uz upecene ci by to nebolo chrumkavejsie? Ale zejme vela prace navyse.