« Naspäť na tento recept

Pizza v zemiakoch verzia na vytlačenie

Vyskúšajte, či sa zemiaky hodia k talianskej špecialite, avšak uvidíte, že si túto pochúťku nevaríte poslednýkrát.

Autor receptu: podravka

Postup receptu

Zemiaky dobre umyjeme a osušíme. Každý zemiak v polovici nakrojíme a vnútro vysypeme ochucovadlom Natur. Zemiaky dáme do pekáča alebo na plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C približne 30 minút.

Zemiaky vyberieme a necháme chvíľku vychladnúť. Na každú nakrojenú stranu zemiaka dáme šunku, zalejeme pasírovanými paradajkami zmiešanými s olivovým olejom a oreganom a posypeme nastrúhanou mozzarellou. Pečieme cca 7 minút, dokým sa neroztopí syr.

Podávame s pohárom piva alebo vína a obľúbeným šalátom.

Suroviny




6
porcií
45
minút
príprava




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist