10
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
20 minút
na 220 °C
na 220 °C
Postup
-
1
Droždie sa rozdrobí do vlažného mlieka, pridá sa múka a zamieša sa riedke cesto, ktoré sa nechá vykysnúť. Do zvyšku múky sa pridá soľ, vajce rozmiešané s olejom vo zvyšku mlieka, vykysnutý kvások, zamieša sa a vypracuje sa na hladké cesto. Cesto sa rozdelí na 10 rovnakých dielov, vymiesi sa na bochníky a nechá sa vykysnúť. Vykysnuté cesto sa vyvaľká na menšie guľaté placky hrubé asi 5 mm v priemere 20- 25 cm. Cesto sa potrie rajčinovým pretlakom, obloží sa na plátky nakrájanou cibuľou, na plátky nakrájaným tuniakom, na menšie kocky nakrájaným syrom, na plátky nakrájanými olivami, posype sa oreganom. Pripravená pizza sa položí na pomastený plech a pečie sa dozlata pri teplote 190 stupňov asi 20 minút.
@kimlo jasne, ze tam nejdu vajcia
treba si to lepšie prečítať :)
ako chceš nakrájať na plátky tuniaka z konzervy netuším, pretože to sa jednoducho nedá, maximálne rozdeliť vidličkou :-)
ako sa ti podarilo z tohto cesta urobiť 10, slovom desať pízz o priemere 20-25cm ďalšia záhada :-)
asi vieš, že originál pizza sa pečie v peci, preto v domácich podmienkach pečieme pizzu na maxime, t.j. 250°C 8-10 minút