Pizza s tuniakom a olivami

timothy - fotkatimothy, 23. augusta 2013
10
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

40 g
1000 g
600 ml
2 ks
1 PL
50 ml
500 g
200 g
500 g
150 g
400 g
1 ČL
20 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Droždie sa rozdrobí do vlažného mlieka, pridá sa múka a zamieša sa riedke cesto, ktoré sa nechá vykysnúť. Do zvyšku múky sa pridá soľ, vajce rozmiešané s olejom vo zvyšku mlieka, vykysnutý kvások, zamieša sa a vypracuje sa na hladké cesto. Cesto sa rozdelí na 10 rovnakých dielov, vymiesi sa na bochníky a nechá sa vykysnúť. Vykysnuté cesto sa vyvaľká na menšie guľaté placky hrubé asi 5 mm v priemere 20- 25 cm. Cesto sa potrie rajčinovým pretlakom, obloží sa na plátky nakrájanou cibuľou, na plátky nakrájaným tuniakom, na menšie kocky nakrájaným syrom, na plátky nakrájanými olivami, posype sa oreganom. Pripravená pizza sa položí na pomastený plech a pečie sa dozlata pri teplote 190 stupňov asi 20 minút.

Recept je zaradený do kategórií:
Pizza, Hlavné jedlá, Obed, Večera

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Neviem preco idu do cesta na pizzu vajcia, ale pri 220 st ti to za 20 minut urcite zhori.
drozdie sa samo nerozdrobi, ani cesto sa samo neoblozi, co keby si to najskor vyskusal a potom pridal rcp aj s fotkami?
@kimlo jasne, ze tam nejdu vajcia
AFATAGA : prečítaj si to poriadnejšie pretože vajce tam ide ale do cesta :)Do zvyšku múky sa pridá soľ, vajce rozmiešané s olejom vo zvyšku mlieka, :))))