Pizza s tuniakom a olivami

timothy - fotkatimothy, 23. augusta 2013
10
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

40 g
1000 g
600 ml
2 ks
1 PL
50 ml
500 g
200 g
500 g
150 g
400 g
1 ČL
20 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Droždie sa rozdrobí do vlažného mlieka, pridá sa múka a zamieša sa riedke cesto, ktoré sa nechá vykysnúť. Do zvyšku múky sa pridá soľ, vajce rozmiešané s olejom vo zvyšku mlieka, vykysnutý kvások, zamieša sa a vypracuje sa na hladké cesto. Cesto sa rozdelí na 10 rovnakých dielov, vymiesi sa na bochníky a nechá sa vykysnúť. Vykysnuté cesto sa vyvaľká na menšie guľaté placky hrubé asi 5 mm v priemere 20- 25 cm. Cesto sa potrie rajčinovým pretlakom, obloží sa na plátky nakrájanou cibuľou, na plátky nakrájaným tuniakom, na menšie kocky nakrájaným syrom, na plátky nakrájanými olivami, posype sa oreganom. Pripravená pizza sa položí na pomastený plech a pečie sa dozlata pri teplote 190 stupňov asi 20 minút.

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
AFATAGA : prečítaj si to poriadnejšie pretože vajce tam ide ale do cesta :)Do zvyšku múky sa pridá soľ, vajce rozmiešané s olejom vo zvyšku mlieka, :))))
Kimlo: vajcia tam asi nezhoria keďže sa zamiešajú do cesta: ) Do zvyšku múky sa pridá soľ, vajce rozmiešané s olejom vo zvyšku mlieka,
treba si to lepšie prečítať :)
afataga : skoro som aj zabudol , ten recept mám vyskúšaný a je super len si nefotím takéto jedlá skôr si odfotografujem zákusok alebo koláč ktorý je na fotografii podľa môjho názoru krajší ako nejaká pizza.Ale najbližšie keď to budem robiť tak Kvôli tebe to odfotografujem aby si sa mohol naučiť aj takúto fajnú pizzu :)
Ja som nepisal o zhorenych vajciach... :-). Mal som mysli to cesto.. Robievam pizzu ale 20 minut sa mi zda privela....ale kazda rura inak pecie, asi treba vyskusat. Skus to bez vajec...
nuž @timothy toto nie je pizza ani z rýchlika, do cesta na pizzu sa nedáva ani mlieko, ani vajcia.... cesto na pizzu sa robí len z múky, vody, droždia, oleja a soli nič viac... no a s rajčinovým pretlakom tiež nenarobíš veľkú slávu, paradajkový základ na pizzu je niečo celkom iné...
ako chceš nakrájať na plátky tuniaka z konzervy netuším, pretože to sa jednoducho nedá, maximálne rozdeliť vidličkou :-)
ako sa ti podarilo z tohto cesta urobiť 10, slovom desať pízz o priemere 20-25cm ďalšia záhada :-)
asi vieš, že originál pizza sa pečie v peci, preto v domácich podmienkach pečieme pizzu na maxime, t.j. 250°C 8-10 minút
@timothy opisuje recepty zo školskej písanky z hotelovky, je to aj vidieť na množstvách surovín... nemá ich vyskúšané, preto nevie o čom hovoria skúsení varecháči. Skús sem @timothy dávať len recepty, ktoré si sám naozaj pripravil a si s nimi spokojný, veď sem nebudeš dávať niečo, čo sa ti nechutí, alebo sa dokonca nedá jesť, no nie? Že sú recepty z hotelovky ešte nie je zárukou, že sú dobré, viem o čom hovorím, syn pred časom takúto školu skončil. A vlastná foto jedla poteší , hneď stúpneš na cene :-)
@timothy nemám nič proti náhražkám, hlavne ak sa jedná o drahú surovinu... v tomto prípade ale nechápem.... originál cesto na pizzu je jednoduché, v našich pomeroch sa dá vylepšiť už len použitím kvalitnej talianskej múky určenej priamo na pečenie pizze... výbornú pizzu z dostupných surovín upečieš aj doma nič zvláštne na to nepotrebuješ, preto nechápem prečo by som mala použiť takéto koláčové cesto ako si použil ty...

Pridaj komentár k receptu: