Pizza s tuniakom a olivami
Autor receptu: timothy
10 porcií |
60 minút príprava |
20 minút na 220 °C |
Postup- Droždie sa rozdrobí do vlažného mlieka, pridá sa múka a zamieša sa riedke cesto, ktoré sa nechá vykysnúť. Do zvyšku múky sa pridá soľ, vajce rozmiešané s olejom vo zvyšku mlieka, vykysnutý kvások, zamieša sa a vypracuje sa na hladké cesto. Cesto sa rozdelí na 10 rovnakých dielov, vymiesi sa na bochníky a nechá sa vykysnúť. Vykysnuté cesto sa vyvaľká na menšie guľaté placky hrubé asi 5 mm v priemere 20- 25 cm. Cesto sa potrie rajčinovým pretlakom, obloží sa na plátky nakrájanou cibuľou, na plátky nakrájaným tuniakom, na menšie kocky nakrájaným syrom, na plátky nakrájanými olivami, posype sa oreganom. Pripravená pizza sa položí na pomastený plech a pečie sa dozlata pri teplote 190 stupňov asi 20 minút.
|