« Naspäť na tento recept

Pizza rožky verzia na vytlačenie

Túto dobrotku pečiem väčšinou v zimných mesiacoch a to z toho dôvodu, že v tomto období si údime domácu slaninku, ktorú používam ako jednu z ingrediencií. Tento recept som získala od mojej dobrej známej, ktorá je vynikajúcou babkou. Pečie tieto rožky svojim vnúčatám a ja ju teraz nasledujem.

Autor receptu: certica47

Postup receptu

Do vlažného mlieka rozmrvíme droždie, pridáme cukor a necháme nakysnúť.

Ten potom pridáme k múke spolu s olejom, vegetou a oregánom. Vykysnuté cesto rozdelíme na 5 častí a každú rozvaľkáme do kruhu.

Natrieme kečupom zmiešaným s korením na pizzu a radielkom ho rozdelíme na 8 dielov. Na jednotlivé trojuholníky ukladáme kúsok plátkového syra, slaniny a šunky. Trojuholník stáčame od širšieho okraja k užšiemu. Naplnené rožky uložíme na vymastený plech, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme postrúhaným eidamom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri 185 stupňoch asi 20-25 minút.

Suroviny




30
minút
príprava
20-25
minút
na 185 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist