Pizza cesto s pivom a medom

samodexter - fotkasamodexter, 7. októbra 2012

chutný recept na pizzu .. skúste zmenu

40
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
1/4 ks
0,1 l
1 ČL
1 ČL
1 ČL
0,2 l




Postup

  1. 1

    Múku dobre premiešame so soľou a sódou. Pridáme vodu. Kvasnice si rozpustíme v mede a vylejeme do pripravenej zmesi , misku od kvasnic preplachneme pivom a tiez vylejeme do zmesi. Zmes miesime kym nedrží pekne spolu.

  2. 2

    Hotovu zmes necháme kysnúť kým nebude jej objem dvojnásobný. Rozdelime na dve polovice - na dva plechy. Pred pečením odporúčam potriet vrch kečupom zmiešaným s pizza korením a pridat prísady podľa vlastnej chuti - alebo ako u nás - čo dá chladnička :-)

  3. 3

    Vyvalkané cesto pečieme v rúre vyhriatej na 200°C zhruba 10-15 min.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia