Pizza cesto s pivom a medom

Autor receptu: samodexter

chutný recept na pizzu .. skúste zmenu

40
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku dobre premiešame so soľou a sódou. Pridáme vodu. Kvasnice si rozpustíme v mede a vylejeme do pripravenej zmesi , misku od kvasnic preplachneme pivom a tiez vylejeme do zmesi. Zmes miesime kym nedrží pekne spolu.
  2. Hotovu zmes necháme kysnúť kým nebude jej objem dvojnásobný. Rozdelime na dve polovice - na dva plechy. Pred pečením odporúčam potriet vrch kečupom zmiešaným s pizza korením a pridat prísady podľa vlastnej chuti - alebo ako u nás - čo dá chladnička :-)
  3. Vyvalkané cesto pečieme v rúre vyhriatej na 200°C zhruba 10-15 min.