Pivný chlebík (obkukaný)

Autor receptu: hanee

Recept s pivom som citala tu na vareche od Dadecova, musela som to hned vyskusat, ci v chlebe nebude citit horkost piva. Nesmierne milo ma prekvapil, je uuuuuzasne chutny!

15
porcií
2 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Otvorime pekarnicku a v poradi ako su surovine napisane, ich tam podla konzistencie vlejeme, alebo vsypeme .o) Stlacime start ( pokial chceme velmi prilozit ruku k dielu, postlacame gombicky: velkost , farba a ine, ktore procesu neublizia. Ja som nadstavila velkost 2, cize "vacsi" bochnik a farbu 3, cize tmavy).
  2. Aaano, kvasnice pouzijeme cerstve, len ich nadrobime do pivovovodnoolejovej zmesy .o) ( a ak mate kvasnice susene tak vam spekulacia o predrabani kvasku odpada, jednoducho len prisypete)
  3. Nie, nevyrabame si dopredu kvasok.. tak ako som napisala vsetko len nahadzeme do pekarnicky, ktora zavretim vrchnaku a stlacenim gombika start preberie celu pracu za nas. My sa do cinnosti zapajame opat az ked pekarnicka pipnutim oznami koniec pecenia tym, ze chlebik vyklopime na mriezku kde ho nechame vychladnut. Nasledne sa nesmierne vychvalujeme ake sme len sikovne ze vieme upiect VLASTNY, DOMACI chlieb .o))
  4. Zvycajne sa nechvalim v podstate prebratym receptom, ale tento chlebik ma vazne uchvatil. Napriek tomu ze som uz chleba napiekla neurekom, som unesena chutou, aj konzistenciou chlebika, aj korky. Autorke povodneho receptu som vdacna zo rozsirenie mojich gastronomickych obzorov! .o)