Piškótový mrežovník s pohánkovým tvarohom
Autor receptu: dada777
Dnes vám ponúkam chutný šťavnatý koláč, ktorý je pripravený bez mlieka s pohánkovým tvarohom. Ale koláč si samozrejme môžete pripraviť aj s tvarohom z kravského mlieka. V recepte uvediem ako robiť plnku z tvarohu pohánkového, ale aj klasickým tvarohom. Každý použije tvaroh aký chce...nech sa páči...
25 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Začneme prípravou tvarohovej plnky. Ak používame klasický tvaroh z kravského mlieka, tak postupujeme zmiešaním surovín uvedených v rozpise surovín pre použitie klasického tvarohu.
V prípade, že používate bezmliečny pohánkový tvaroh, tak k tvarohu pridajte len 1 žĺtok, prášk. cukor a vanilkový cukor. Plnka z pohánk. tvarohu bude redšia a je potrebné pridať 1 -2 polievkové lyžice špaldovej múky. Tým sa tvaroh zahustí a na chuti sa nič nezmení. - Keď máme pripravené plnky, tak sa dáme do prípravy cesta. Šľaháme žĺtky s vanilkovým cukrom a prášk. cukrom, postupne pridáme olej, mlieko rastlinné. Všetko dobre rozmiešame a pridáme múku s práškom do pečiva. Z bielkov si vyšľaháme hustý sneh a zľahka ho vmiešame do cesta.
- Hotové cesto vylejeme na plech a pomocou vrecka na zdobenie spravíme na povrchu cesta mriežku z pripravenej tvarohovej plnky. Do vytvorenej tvarohovej mriežky kladieme malé kôpky lekváru, ja som použila marhuľový.
- Po dokončení mriežky vložíme koláč do rúry a pečieme pri 180°C asi 25 -30 minút.
Je celkom jedno aký tvaroh použijete, výsledkom bude chutný, šťavnatý koláčik. Len pri použití pohánkového tvarohu nebude mriežku z tvarohu veľmi vidieť, ale na chuti mu to určite neuberie.
Dobrú chuť!