Piškótový zákusok
Piškótový makovo-kokosový zákusok
Autor receptu: razomzastolom
Recept na jemné makovo-kokosové rezy s džúsovou vrstvou.
Dobre skombinované jednoduché suroviny a výsledkom je mimoriadne chutný zákusok.
20 porcií |
60 minút príprava |
25, 35 minút na 175 °C |
Postup
- Makovo-kokosové pláty:
Tri bielky vyšľahať s cukrom (75 g), pridať tri žĺtky a ďalej šľahať na nízkych rýchlostiach mixéra. Pridať múku (45 g), prášok do pečiva (2/3 ČL), mak (75 g), kokos strúhaný (75 g), vodu (25 ml) a dôkladne vymiešať. Cesto dať na plech s rozmermi 20×20 cm a piecť 35 minút pri 175 °C. Rovnako upiecť ešte jeden plát.
- Piškótový plát:
Bielky vyšľahať s cukrom, pridať žĺtky a ďalej šľahať na nízkych rýchlostiach mixéra. Pridať múku a prášok do pečiva, vymiešať do hladka. Cesto dať na plech s rozmermi 20×20 cm a piecť
25 minút pri 175 °C.
- Krém:
V 100 ml mlieka rozpustiť cukor a priviesť do varu.
V 100 ml studeného mlieka rozpustiť puding a vliať do vriacej zmesi. Priviesť do varu, variť cca 3-4 minúty a puding nechať vychladnúť.
Do vyšľahaného masla pridať uvarený puding a dôkladne vyšľahať mixérom.
- Džúsová vrstva:
V 200 ml džúsu rozpustiť cukor a zmes priviesť do varu.
Puding rozpustiť v 200 ml studeného džúsu a vliať do vriacej zmesi. Priviesť do varu a variť cca 3-4 minúty.
- Pred zostavovaním zákusku všetky pláty zvlhčiť sirupom podľa chuti.
Do pekáča, v ktorom sa piekli pláty dať jeden makovo-kokosový plát, na ktorý rovnomerne vyliať horúcu džúsovú vrstvu a na túto vrstvu položiť druhý makovo-kokosový plát. Nechať vychladnúť a odložiť na 30 minút do chladničky.
V ďalšom kroku rovnomerne rozotrieť krém a navrch položiť piškótový plát.
Zákusok chvíľku nechať postať a odložiť do chladničky.
- Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/2Sdg8QCFttI