Piškótový zákusok

Piškótový makovo-kokosový zákusok

Autor receptu: razomzastolom

Recept na jemné makovo-kokosové rezy s džúsovou vrstvou. Dobre skombinované jednoduché suroviny a výsledkom je mimoriadne chutný zákusok.

20
porcií
60 minút
príprava
25, 35 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Makovo-kokosové pláty: Tri bielky vyšľahať s cukrom (75 g), pridať tri žĺtky a ďalej šľahať na nízkych rýchlostiach mixéra. Pridať múku (45 g), prášok do pečiva (2/3 ČL), mak (75 g), kokos strúhaný (75 g), vodu (25 ml) a dôkladne vymiešať. Cesto dať na plech s rozmermi 20×20 cm a piecť 35 minút pri 175 °C. Rovnako upiecť ešte jeden plát.
  2. Piškótový plát: Bielky vyšľahať s cukrom, pridať žĺtky a ďalej šľahať na nízkych rýchlostiach mixéra. Pridať múku a prášok do pečiva, vymiešať do hladka. Cesto dať na plech s rozmermi 20×20 cm a piecť 25 minút pri 175 °C.
  3. Krém: V 100 ml mlieka rozpustiť cukor a priviesť do varu. V 100 ml studeného mlieka rozpustiť puding a vliať do vriacej zmesi. Priviesť do varu, variť cca 3-4 minúty a puding nechať vychladnúť. Do vyšľahaného masla pridať uvarený puding a dôkladne vyšľahať mixérom.
  4. Džúsová vrstva: V 200 ml džúsu rozpustiť cukor a zmes priviesť do varu. Puding rozpustiť v 200 ml studeného džúsu a vliať do vriacej zmesi. Priviesť do varu a variť cca 3-4 minúty.
  5. Pred zostavovaním zákusku všetky pláty zvlhčiť sirupom podľa chuti. Do pekáča, v ktorom sa piekli pláty dať jeden makovo-kokosový plát, na ktorý rovnomerne vyliať horúcu džúsovú vrstvu a na túto vrstvu položiť druhý makovo-kokosový plát. Nechať vychladnúť a odložiť na 30 minút do chladničky. V ďalšom kroku rovnomerne rozotrieť krém a navrch položiť piškótový plát. Zákusok chvíľku nechať postať a odložiť do chladničky.
  6. Postup prípravy vo videorecepte na YouTube za odkazom (alebo viď zdroj): https://youtu.be/2Sdg8QCFttI