Môj obľúbený koláč , nie je príliš sladký ale predsa vynikajúci :-)
príprava
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
3 PL |
|
1 bal |
|
Plnka : | |
800 ml |
|
1 bal |
|
3 bal |
|
2 ks |
|
2 bal |
|
Okrem toho: | |
|
|
|
|
uvarená |
|
500 ml |
|
5 PL |
|
Postup
-
1
Cesto: Z 5 bielok si vyšľaháme tuhý sneh, pridáme olej, 3 PL vody. Po jednom zašľaháme žĺtky. Pridáme cukor, múku s kypriacom práškom. Pečieme na plechu s rozmermi 35 x 40 v rúre vyhriatej na 175 - 180 °C asi 15 -20 min.
- 2
Plnka: Z mlieka , 1 vanil. cukru a zlatých klasov si uvaríme hustý puding. Do pudingu pridáme dve kyslé smotany a dva vanilk. cukre. .
- 3
Na upečený korpus natrieme džem, troška plnky. Piškóty omočíme v káve a poukladame na korpus. Potrieme zvyšnou plnkou.
- 4
Z pol litra šľahačky a 5 PL cukru si vyšľaháme šľahačku ktorú natrieme na plnku , na vrch môžeme postrúhať čokoládu . Necháme stuhnúť v chladničke a potom papáme. Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Děkuji moc za upřesnění! Dnes jeden neví co bude zítra v obchodě po redukci vážit, měřit.