Piškótové rezy
Foto: maxinka
Tento koláč som upiekla na nedeľu. Žiadne suroviny som nevážila, všetko je len na kusy a lyžice. Odmerala som len tekutinu.
Postup
-
1
Celé vajcia som vyšľahala s kryštálovým cukrom do zhustnutia. Pridala som múku, vlažnú vodu a olej. Cesto som vyliala do hlbokého, papierom vyloženého plechu. Upiekla pri teplote 180 °C. Po upečení som korpus rozkrojila na dva pláty. Môže sa aj tak že sa piškóta upečie na dvakrát z 3 vajíčok.
- 2
Jahodový sirup približne 3 dcl som doplnila vodou do 1/2 l. V troche som rozmiešala pudingové prášky, ostatnú tekutinu som dala variť. Keď začalo vrieť, vyliala som rozpustené prášky a uvarila do zhustnutia. Kým puding chladol vymiešala som maslo s práškovým cukrom. Cukor som nasypala len odhadom, lebo sirup je sladký.
- 3
Keď jahodová kaša vychladla, zmiešala som s vymiešaným maslom postupne po lyžiciach a vymiešala krém. Do hlbokého plechu som vložila jeden upečený plát. Naň som navrstvila polovicu krému. Do mištičky som naliala vlastný domáci jahodový sirup. Zriedila som ho vychladnutou, prevarenou vodou podľa odhadu. Do sirupu som namáčala piškóty. Len namočiť a vybrať aby sa nepremočili a nerozpadli. Piškóty som ukladala šikmo jednu na druhú, na kratšiu časť plechu. Až kým som nezaplnila celý plech.
- 4
Na piškóty som natrela druhú časť krému a priložila druhý korpus Šľahačku som šľahala najskôr samú a pred došľahaním som pridala jahodový sirup len toľko aby to malo takú jemnú ružovú farbu. Odložila som do chladničky a podľa návodu som pripravila želatínový stužovač, ktorý som následne zašľahala do už pripravenej šľahačky. Šľahačku som natrela na koláč a dala stuhnúť do chladu.
- 5
A tu je výsledok. Krájala som ho keď ešte nebol celkom stuhnutý lebo niekto už nevedel vydržať.
Tiež jahodový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu