Pirohy z jahodami

azza - bez fotkyazza, 2. septembra 2010

Tento recept mám od jednej známej z polska. Deti ho majú veľmi rady .

8
porcií
35 minút
príprava
15 minút
na 100 °C

Suroviny

0,5 kg
1 ks varené
1 ks
300 g
150 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Zemiak olúpeme a pretlačíme,pridáme múku , vajce,soľ a vodu podľa potreby.Vypracujeme hladké cesto ,ktoré rozvaľkáme na 1/2cm .vykrajujeme kolieska asi 4až5 cm veľkosť . Jahody si rozštvrtíme a poukladáme na kolieska. Kolieska preložíme a poriadne zlepíme . Varíme v slanej vode 8-10min podľa veľkosti .Po vybratí preplachneme studenou vodou.

  2. 2

    Podávame poliate rozpustením maslom ,posypeme kryštalovým cukrom .Podávame so smotanou .

  3. 3

    Dobrú chuť

Diskusia k receptu

evanaaa
Pirohy, alebo perky, myslím, že sa to nelíši moc, som už dávno nejedla. Najradšej som ich mala s makom alebo s opraženou strúhankou.
bozulka
Strúhankové a posypané cukrom,ale vlastne všetky aj makové,orechové...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia