Pingu torta

Autor receptu: boise

Moja tretia torta v živote. Možno sa inšpirujete a trúfnete si tiež a namiesto kúpy to vyskúšate vlastnými rukami. Ja som pomerne ľavá, a tak som na seba až tak hrdá že som to zvládla, že sa musím pochváliť širokej verejnosti :)

12
porcií
240 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. KORPUS: Žĺtka vymiešať s práškovým cukrom , pridávať múku, olej, vodu, prášok do pečiva a vanilkový cukor. Bielka vyšľaháme s kryštálovým cukrom (bude to trvať asi 5 a viac minút kým sa to dobre vyšľahá), následne vmiešame do už pripravenej hmoty (zo žĺtkov, múky atď). Dáme piecť do formy na hodinu na 170 stupňov. TIP: okolo formy si obkrúťte čistú A4ku papiera, pretože korpus bude rásť nad formu.
  2. PLNKA: z mlieka, cukru a zlatých klasov uvaríme hustý puding (bude veľmi hustý), vychladíme, primiešame maslo a tvaroh a všetko dobre vyšľaháme. Korpus prekrojíme na 3 časti (ja to robím niťou), potrieme vrstvou plnky (ak chcete, môžte dať pod plnku lekvár), poukladáme na kolieska pokrájané banány a prikryjeme ich ďalšou vrstvou plnky.
  3. PLNKA POD POŤAH: Cukor vymiešame s maslom a obrezkami z torty do hladka. Natrieme na celú tortu. Potom necháme vychladnúť a na záver potiahneme hmotou smartflex a vyzdobíme vopred vymodelovanými postavičkami.