Pikantný uhorkový šalát a čalamáda (fotorecept)
Autor receptu: damisa
Rada chodím do komory, keď je z čoho vyberať a tak sme sa pustili do výroby čalamád.
Základom sú uhorky nakladačky a ostatnú zeleninu pridávam podľa chuti, tak neuvádzam
presne množstvo. Prvý raz som vyskúšala aj uhorkový šalát s vegetou a ten som robila
podľa receptu.
1 porcia |
40 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Všetku zeleninu pokrájame, dobre premiešame
- a plníme do pohárov. Nálev z deka urobíme podľa návodu a osladíme podľa chuti. Čalamádu zalejeme horúcim nálevom a sterilizujeme.
- Šalát s vegetou: Uhorky nakrájame, pridáme cibuľu a feferónky, dobre spolu premiešame.
- Cukor a vegetu rozpustíme v octe, zalejeme a za občasného premiešania necháme hodinu odležať. Naplníme do pohárov a sterilizujeme. Z tejto dávky bolo 7 pohárov.