Pikantný uhorkový šalát a čalamáda (fotorecept)

Autor receptu: damisa

Rada chodím do komory, keď je z čoho vyberať a tak sme sa pustili do výroby čalamád. Základom sú uhorky nakladačky a ostatnú zeleninu pridávam podľa chuti, tak neuvádzam presne množstvo. Prvý raz som vyskúšala aj uhorkový šalát s vegetou a ten som robila podľa receptu.

1
porcia
40 minút
príprava
20 minút
na 180  °C

Postup

  1. Všetku zeleninu pokrájame, dobre premiešame
  2. a plníme do pohárov. Nálev z deka urobíme podľa návodu a osladíme podľa chuti. Čalamádu zalejeme horúcim nálevom a sterilizujeme.
  3. Šalát s vegetou: Uhorky nakrájame, pridáme cibuľu a feferónky, dobre spolu premiešame.
  4. Cukor a vegetu rozpustíme v octe, zalejeme a za občasného premiešania necháme hodinu odležať. Naplníme do pohárov a sterilizujeme. Z tejto dávky bolo 7 pohárov.