Pikantná tekvicová polievka s krevetami
Autor receptu: gloria
Zaujímava polievka kombináciou tekvice a kreviet, ja som použila maslovú tekvicu takže
mala skôr sladkastú príchuť, ale myslím si že použiť sa môže akákoľvek tekvica. Kto má rád
štipľavú chuť zázvora, môže ho dať kľudne viac.
4 porcie |
45 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Tekvicu a mrkvu si ošúpeme, nakrájame na kocky. Cibuľu, cesna, zázvor aj koriander nasekáme, a spolu s tekvicou a mrkvou podusíme na oleji a masle kým všetko nezmäkne (cca 12 - 15 minút). Potom odokryjeme nech nám trochu vychladne.
- Kverety opláchneme, očistíme-odstránime hlavičku, chvostík a pancier, ktoré nevyhadzuje, ale ich zalejeme 1 šálkou vody, trochu osolíme a 5 minút povaríme, potom scedíme, a vývar neskôr použijeme. Tak isto si pripravíme bujón (alebo nejaký vývar kto nemá rád bujón).
- Do podusenej zeleniny prilejeme trochu mllieka a rozmixujeme na kašu.
- Vývar z kreviet, bujón, mlieko a rozmixovanú zeleninu zmiešame v hrnci, privedieme do varu, pridáme očistené krevety a povaríme už len krátko. Môžeme podávať s nasekaným čerstvým korianderom.