Pikantná tekvicová polievka s krevetami

Autor receptu: gloria

Zaujímava polievka kombináciou tekvice a kreviet, ja som použila maslovú tekvicu takže mala skôr sladkastú príchuť, ale myslím si že použiť sa môže akákoľvek tekvica. Kto má rád štipľavú chuť zázvora, môže ho dať kľudne viac.

4
porcie
45 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tekvicu a mrkvu si ošúpeme, nakrájame na kocky. Cibuľu, cesna, zázvor aj koriander nasekáme, a spolu s tekvicou a mrkvou podusíme na oleji a masle kým všetko nezmäkne (cca 12 - 15 minút). Potom odokryjeme nech nám trochu vychladne.
  2. Kverety opláchneme, očistíme-odstránime hlavičku, chvostík a pancier, ktoré nevyhadzuje, ale ich zalejeme 1 šálkou vody, trochu osolíme a 5 minút povaríme, potom scedíme, a vývar neskôr použijeme. Tak isto si pripravíme bujón (alebo nejaký vývar kto nemá rád bujón).
  3. Do podusenej zeleniny prilejeme trochu mllieka a rozmixujeme na kašu.
  4. Vývar z kreviet, bujón, mlieko a rozmixovanú zeleninu zmiešame v hrnci, privedieme do varu, pridáme očistené krevety a povaríme už len krátko. Môžeme podávať s nasekaným čerstvým korianderom.