Pickled pork - Marinované pečené bravčové stehno fotorecept
Foto: palokuchki
Nakladana hovadzina - corned beef je oblubena varena a bravcove maso pickled pork je oblubenejsie ked je upecene. Takto upravene maso je chutne ked Zobraziť celý popisNakladana hovadzina - corned beef je oblubena varena a bravcove maso pickled pork je oblubenejsie ked je upecene. Takto upravene maso je chutne ked sa podava teple, ale je aj velmi dobre studene napriklad na pripravu oblozenych chlebikov.
príprava
na 160 °C
Suroviny
(krkovička) |
|
Marináda: | |
250 g |
|
2 ks |
|
3 PL |
|
2 vetvičky |
|
100 g |
|
1 PL |
|
3-4 strúčiky |
|
3 l |
|
Na pečenie: | |
|
|
1 ks |
|
5 - 6 ks |
|
Postup
-
1
Vsetky uvedene suroviny na marinadu som dala do vody a nechala som to vsetko spolu povarit asi 10 minut. Do marinady sa moze samozrejme pridat rychlosol-sanitra. Maso bude potom mat peknu ruzovkavu farbu. Ja sa ale snazim rychlosoli vyhybat, tak som ju nepouzila. Na tento recept sa moze pouzit rozny kus bravcoviny ktory je vhodny na pecenie. Ja som pouzila kusok zo stehna a kusok krkovicky.
-
2
Maso som dala do studenej marinady. Odlozila som ho do chladnicky a nechala som ho marinovat 5 dni.
-
3
Po piatich dnoch som maso vybrala z marinady. Dala som ho do misky na pecenie. Na maso som poukladala nastruhanu pomarancovu koru a do misky som este vlozila ocistenu cibulu pokrajanu na stvrtky. Maso som podliala 1/2 salkou vody. Prikryla som ho a vlozila som ho do vyhriatej rury 180C.
-
4
Po 1,5 hodine som maso vybrala z rury pootacala som ho, popolievala som ho so stavou a prilozila som k nemu jablcka.
-
5
Maso som potom este piekla prikryte dalsiu 1,5 hodinu.
-
6
K upecenemu masu som podavala opecene zemiaky. Zemiaky som uvarila v supke. Uvarene zemiaky som ocistila, mierne som ich stlacila dlanou a opiekla som ich na masti.
-
7
Nakrajane maso na tanieri som preliala uhorkovou omackou.
-
8
Cast marinovanej studenej krkovicky som tiez podavala k zemiakom ktore som upiekla so smotanou a s cesnakom.
do uvarenej a vychladnutej marinády dáva môj muž divinu, ale aj bravčové, pravda iné suroviny a to bravčové cez noc max. 12 hodín, dlhšie sme ešte neskúšali, tak mám teraz inšpiráciu...
recept krásne spracovaný, ako vždy :-)
tými 5 dňami marinovania v soli+ostatné sa mäsko perfektne vysušilo a nasiaklo chuťou ingrediencií, tým pečením si doviedla k dokonalosti.
recept za 5*
kieť by sa aj v ba dal zohnať corned beef, robím aj to :-)
@radox1 marinovane maso nie je suche...len sa musia dodrzat urcite zasady ako pri marinovani, tak aj pri peceni resp. pri vareni ...
stretávame sa s podobným spôsobom marinovania pri bravčovej slanine, bôčiku, stehna - šunky pred údením aj iného mäsa-
@radox , maso som cely cas piekla prikryte, naozaj nebolo suche. Musim ale prepisat teplotu pecenia ma tam byt 160 C. Pridavam link podla ktoreho som si pripravovala marinadu. www.foodnetwork.com/recipes/alton-brown/pickled-pork-recipe...
@pusta , corned beef si mozes pripravit doma. Ja ho takto marinujem varecha.pravda.sk/recepty/corned-beef-fotorecept/21856-re...
Je to oblubene irske jedlo. Hlavne ho takto pripravuju na sviatok sv. Patrika.
Danielka, rad radom si to prechádzam, pre mňa je uvádzanie receptov ako "guláš" , niekedy veru prejdem a utečie zas niečo, čo by som si určite spravila, nakoniec prídem na to keď je pridaný koment , potom super recept utečie ako voda v Dunaji.
Keď môžem, pre @kimlo , určite u nás máme radi jemne sladkasté, len ja milujem pikantné , preto ty zrazíš sladkosť čili papričkou. Ja si určite spravím tento krásny receptík na pečené marinované bravčové mäsko.
en.wikipedia.org/wiki/Corned_beef...
asi podobne ked by si povedala ze do kvasenej kapusty ide vela cesnaku a feferoniek ale aj tak je velmi popularne v Koreii.
5* cheers
myslela som v svojom komentári, škoda, že v SR nedostanem kúpiť corned beef, naši mäsiari toto delenie mňsa ako máte v Austrálii, ani anglické, ani americké, ani francúzske, iné a dokonca ani české nepoznajú :-(
viedli sme už o tom diskusiu v minulosti s @2010 a s @honestka pri tureckom sušenom mäse Pastrami - Pastirma.
Tvoje jedlo vyzerá vábivo a vynikajúco.