PIANO 3D torta fotorecept

jane1 - fotkajane1, 7. júla 2011
PIANO 3D torta (fotorecept)
Foto: jane1

Túto som pripravila pre sesternicu, ktorá šla nádejnej budúcej svokre na narodeniny. Pani je učiteľka klavíra. Vraj tú tortu predýchavala celé popoludnie :)

10-15
porcií
60 minút
príprava
30+30 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto orechové:
10 ks
10 PL
10 PL
6 PL
piškóta:
3 ks
250 g
350 g
1 ks
1 dl
1 dl
krém:
250 ml
200 g
100 g
50-80 g
150 g
1-2 ks
150 g
Poťah a ozdoby:
800-1000 g , alebo mliečny marcipán
3 ks napr. od min.
400-600 g




Postup

  1. 1

    Na krém si deň vopred uvaríme smotanu s cukrom do roztopenia, rozdelíme na dve časti. Do jednej vmiešame kakao a do druhej bielu čokoládu. do oboch vlejeme polovcu roztopenej cery. chladíme do ďalšieho dňa, potom všľaháme maslo. Upečieme korpusy v menšom obdlž. pekáči. Orechové: žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, zmiešame so snehom, múkou a orechami, pečieme cca 30 min na 160 C. na piškótu vyšľaháme olej s cukrom a vajciami do peny, pridáme ostatné suroviny a upečieme ako kl. piškótu. po upečení rozrežeme len orechové cesto, piškóta má hrúbku akurát. urobíme si maketu z papiera na pečenie, potom ju prekreslíme na kartón, vystrihneme a obalíme potravinovou fóliou. na tácku alebo kartónovú podložku obalenú potr. fóliou si bilekom alebo trochou krému prilepíme nožičky. vrchnáčiky vyplníme napr. urobeným marcipánom a obalíme marcipánom. / recept v postupe na prasiatko 3D /

    PIANO 3D torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    z korpusov si vyrežeme podľa makety základný tvar piana, spodný plát dáme na vyrezanú šablónu a natierame. Na svetlý krém som dala rozmrazené maliny a na tmavú banán. korpusy som kropila rumom :) na maketu to dávame preto, lebo to celé postavíme na nožičky. ak by sme podložku nedali, torta sa nám prepadne.

    PIANO 3D torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    v prednej časti zrezeme jedno poschodie čiastočne, kôli klávesom. hotovú vyskladanú tortu natrieme krémom a dáme chladiť. z poťahovej hmoty alebo mliečneho marcipánu vyvaľkáme 3-4 mm placku, väčšiu ako torta, musíme brať do úvahy aj boky, teda výšku torty. Pomocou valčeka prenesieme a postupne uhládzame. zbytok orežeme. na klávesnicu si vyrežeme obdĺžnik hmoty, naznačíme klávesy a do hornej časti nalepíme / čiernou potr. farbou zafarbenú hmotu/ čierne klávesy. prinajhoršom zafarbiť kakaom :) Lepíme bielkom.

    PIANO 3D torta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Teraz tortu opatrne položíme na nožičky, ktoré sme natreli bielkom. A máme hotovo! môžeme s vyhrať s dekoráciami :) kvietky môžete urobiť aj bez piestikov / ja ich mám kúpene z netu /, dajú sa použiť napr. maličké vykrajovačky na syr, alebo len malé kolieska a ušúľať ružičky. / urobiť viac tenkých koliesok a postupne prilipať k základnému šúľku. dečku som robila tak, ze na vrezanú hmotu som dala potr. fóliu a otlačila som poriadne do toho čipkovanú dečku :-))

    PIANO 3D torta (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
Si šikulka, tortička je nádherná, pekne vypracovaná a určite bola aj veľmi chutná. Poriadne si sa "pohrala" s výzdobou. Na ten list s notami môžeš byť patrične hrdá. Takéto vecičky dajú viac zabrať, ako upečenie celej torty.
jane1
dakujem žienky, potešili ste ma že sa vám páčia. dúfam že postupy sú dosť podrobné, myslím, že podľa nich to zvládne každá z vás, veď vidím aké ste šikovné :)
jerica
padla mi sánka , fotopopis vynikajúce , určite nebudem robiť ale vážim si každú ktorá dokáže taký krásny produkt vyrobiť :-))
jerica
Jani ! to je dobre , lebo je to pravda, keď som videla tú prácu hneď som si povedala že "padá mi sánka" to si určite musí myslieť každý kto to vidí takú prácu spravenú doma, ešte k tomu fotopopis, len nech si každý napíše čo prežíva emotívne pri pohľade na zdokumentovaný recept na varecha.sk o tom to je - tie komentíky !!!
kata50
Takú nádhernú tortu neurobím ani za 3 dni. Obdivujem šikovnosť a trpezlivosť. :-))
jane1
červenám sa :) ďakujem krásne za toľko chvály :)
tatranka
Ja to ani neviem vyjadriť slovami.Jednoducho krásne d i e l k o.
cica2
@jane1 , vitaj medzi nami, robíš prekrásne torty! Teším sa na ďalšie, aspoň sa pokochám,kedže na takéto niečo talent nemám:)
evanaaa
Nie len sánka, ale mne vypadli aj oči. Na takéto niečo by som sa musela asi znovu narodiť, môj obdiv vždy patril tak šikovným žienkam, takže aj v tomto prípade rovnako, vyjadrujem obdiv ďalšej " umelkyni" tu na Vareche a jej dielu, teda Janke.
jane1
ste uzasne, velmi vam dakujem, ja som len taky skromny samouk, velmi sa tesim ze sa vam torticky pacia
domci4
nádherné, tak toto by ma potešilo. Sama som klávesáčka ;)
betul
pre jane1-skromny samouk-si šikovná,buď hrdá na svoje dielo,cítiť a vidieť,že vkladáš do toho celé srdce a robíš to z lásky a to je to najdôležitejšie.Máš talent,nádhera to ja by som takto nedokázala a tiež
rada pečiem,klobúk dolu.Teším sa na tvoje ďalšie diela,prajem veľa úspechov a vďaka...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia