Pestrý zeleninový koláč (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Postup

  1. Pripravíme si cesto podľa tohto receptu : http://varecha.pravda.sk/recepty/mrkvovo-cuketove-kolaciky-fotorecept/26357-recept.html
  2. Cestom vyložíme menší štvorcový plech. Prikryjeme ho papierom na pečenie, zasypeme ryžou, strukovinou či retiazkou na pečenie a predpečieme (slepé pečenie) v rúre vyhriatej na 180°C cca 7 minút. Papier a ryžu odstránime a pečieme ešte 3-4 minúty.
  3. V hrnci opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
  4. Pripravíme si smotanu a sojakrém.
  5. Pridáme ich k cibuli a metličkou rozmiešame. Necháme prevrieť a odstavíme.
  6. Dochutíme kešu - tebi zmesou. Pripravujem ju vo väčšom množstve naraz - 1 hrnček kešu, 1/4 hrnček lahodkového Tebi droždia a 2KL soli. Tieto suroviny sa rozmixuju na prášok. Zmes skladujem vo vzduchotesnej nádobe v chladničke. Používam ju ako náhradu parmezánu.
  7. Krém dochutíme soľou, bielym korením a muškátovým orieškom.
  8. Na záver pridáme petržlenovú vňať.
  9. Krém vylejeme na predpečené cesto.
  10. Pripravíme si zeleninu - nakrájame ju na plátky.
  11. Ukladáme ich na krém.
  12. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 35 minút.
  13. Inšpiráciu ako koláč zdobiť zeleninou som našla tu: http://dlicedorient.blogspot.sk/2012/09/carrement-carre.html . Ja som však zeleninu krájala na hrubšie plátky.