Pestrá vianočná bábovka

milka95 - bez fotkymilka95, 23. decembra 2011

Túto bábovku pečiem vždy iba na Vianoce.

30
porcií
45 minút
príprava
60-75 minút
na 175 °C

Suroviny

250 g
120 g
100 g
200 g
200 g
100 g
100 g
3 kusy
1/2 KL
0,5-1 deciliter




Postup

  1. 1

    Slivky,čerešne a marhule nakrajame na malé kúsky,necháme nasiaknuť portským vínom. Vymastime a vysypeme struhankou babovkovú formu,položíme ju do chladu.

  2. 2

    Cukor vmiešame do zmäknutého masla.Miešame , kým sa cukor úplne nerozpusti. Vajcia vmiešame po jednom . Z múky trochu odsypeme a odložíme nabok. ostatnú múku , ktorú sme predtým preosiali a zmiešali so sodou bikarbonou primiešame do cesta.

  3. 3

    Nabok odloženú múku zmiešame s ovocím a takisto vmiešame do cesta. Vlejeme do formy, ktorá by mala byť plná asi do 3/4.

  4. 4

    Koláč pečieme na spodnom rošte rozohriatej rúry. Asi 20 minút pred dopečením koláč skontrolujeme a prikryjeme pergamenovým papierom, aby nezhorel. Pečieme pri 175 stupňoch C . 60-75 minút.

  5. 5

    Pznamka : Ak sú formy v ktorých sme piekli , odolné voči kyselinám obsiahnutým v hotovom ceste , môžeme múčniky skladovať aj v nich. Po upečeni koláč po 15 minutách z formy vyberte, dajte vychladnuť a vložte naspäť do formy.

  6. 6

    Náš tip : Ak chcete hotový koláč skladovať vo forme, dbajte na to , aby predtým, než ho vložite naspäť do formy , poriadne vychladol. Ak by bol ešte teplý, vo forme by sa ,, potil" a vznikla by živná pôda pre baktérie. na chladnom mieste vydrži prikrytý 2-3týždne. Zmraziť dajte dva dni po upečení . V mrazničke : do 6 mesiacov. Jeden kúsok obsahuje 151 kalorií (632 joulov).

Diskusia k receptu

milka95
Ďakujem betty:keď vyskúšaš nebudeš banovať
jozka2
milka 95,neviem ako som prehliadla tvoju babovku,ale podla ingred.Vyzera velmi chutna,urcite ju vyskusam pre rodinu na Vianoce.Mas malo hod.komentarov,pravdepodobne to urobilo to,ze nie je foto,ale na kvalite babovky to nemeni.5*****
smejkad
ejha, toto vyskusam, ta trvanlivost mi velmi vyhovuje :-)