Pestrá vianočná bábovka

Autor receptu: milka95

Túto bábovku pečiem vždy iba na Vianoce.

30
porcií
45 minút
príprava
60-75 minút
na 175 °C

Postup

  1. Slivky,čerešne a marhule nakrajame na malé kúsky,necháme nasiaknuť portským vínom. Vymastime a vysypeme struhankou babovkovú formu,položíme ju do chladu.
  2. Cukor vmiešame do zmäknutého masla.Miešame , kým sa cukor úplne nerozpusti. Vajcia vmiešame po jednom . Z múky trochu odsypeme a odložíme nabok. ostatnú múku , ktorú sme predtým preosiali a zmiešali so sodou bikarbonou primiešame do cesta.
  3. Nabok odloženú múku zmiešame s ovocím a takisto vmiešame do cesta. Vlejeme do formy, ktorá by mala byť plná asi do 3/4.
  4. Koláč pečieme na spodnom rošte rozohriatej rúry. Asi 20 minút pred dopečením koláč skontrolujeme a prikryjeme pergamenovým papierom, aby nezhorel. Pečieme pri 175 stupňoch C . 60-75 minút.
  5. Pznamka : Ak sú formy v ktorých sme piekli , odolné voči kyselinám obsiahnutým v hotovom ceste , môžeme múčniky skladovať aj v nich. Po upečeni koláč po 15 minutách z formy vyberte, dajte vychladnuť a vložte naspäť do formy.
  6. Náš tip : Ak chcete hotový koláč skladovať vo forme, dbajte na to , aby predtým, než ho vložite naspäť do formy , poriadne vychladol. Ak by bol ešte teplý, vo forme by sa ,, potil" a vznikla by živná pôda pre baktérie. na chladnom mieste vydrži prikrytý 2-3týždne. Zmraziť dajte dva dni po upečení . V mrazničke : do 6 mesiacov. Jeden kúsok obsahuje 151 kalorií (632 joulov).