Perníkový mrežovník s tvarohom a so slivkami fotorecept
Foto: Olinecka
Jemný a krehký koláč, ktorému neodoláte. Dobrota za pár minút na stole.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
470 g |
|
250 g studené |
|
150 g |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
3 PL |
|
2 ks |
|
Plnka: | |
250 g |
|
250 g |
|
200 ml |
|
1 bal. (alebo Zlatý klas) |
|
1 bal. |
|
1 ks |
|
500 g |
|
Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto + slivky.
-
2
Suroviny na plnku + citrónová poleva v prášku, Zlatý klas.
-
3
Múku preosejeme do misy, studené maslo k nej nastrúhame na strúhadle. Pridáme zbytok suchých surovín a vajíčka.
-
4
Vypracujeme hladké cesto.
-
5
Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú a rozdelíme na dve časti. Okrúhly plech alebo tortovú formu (priemer 30 cm) vymastíme a vysypeme múkou. Pripravíme plnku zmiešaním tvarohu, kyslej smotany, cukru, žĺtka, citrónovej polevy v prášku a vanilkového puding.
-
6
Jednu časť cesta vyvaľkáme do kruhu a pomocou valčeka prenesieme do formy, aby cesto bolo aj na bokoch formy, zľahka pritlačíme. Rozotrieme tvarohovú plnku. Slivky umyjeme osušíme odkôstkujeme pokrájame na štvrtiny rozložíme na plnku.
-
7
Z druhej polovice cesta urobíme šúľky a navrch koláča z nich vytvoríme mriežku. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a koláč pečieme 40-45 minút.
-
8
Po upečení necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a mletou škoricou.
-
9
V reze, dobrú chuť.
Ďakujem veľmi pekne za príjemný komentár som rada že sa páči.
Izka ďakujem.
Správny odhad ďakujem za príjemný komentár a nahliadnutie receptu.
Ďakujem som rada že sa recept páči.