Slivkový koláč
	        Perníkový mrežovník s tvarohom a so slivkami (fotorecept) 
	        Autor receptu: olinecka
	         
	        
	        Jemný a krehký koláč, ktorému neodoláte. Dobrota za pár minút na 
stole. 
| 		  
				  	  
				  	12-14 porcií  | 
				  	  
				  	45 minút príprava  | 
				  	  
				  	40-45 minút  na 180  °C  | 
Postup
- Suroviny na cesto + slivky. 
 - Suroviny na plnku + citrónová poleva v prášku, Zlatý klas. 
 - Múku preosejeme do misy, studené maslo k nej nastrúhame na strúhadle. Pridáme zbytok suchých surovín a vajíčka. 
 - Vypracujeme hladké cesto. 
 - Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú a rozdelíme na dve časti. Okrúhly plech alebo tortovú formu (priemer 30 cm) vymastíme a vysypeme múkou. Pripravíme plnku zmiešaním tvarohu, kyslej smotany, cukru, žĺtka, citrónovej polevy v prášku a vanilkového puding. 
 - Jednu časť cesta vyvaľkáme do kruhu a pomocou valčeka prenesieme do formy, aby cesto bolo aj na bokoch formy, zľahka pritlačíme. Rozotrieme tvarohovú plnku. Slivky umyjeme osušíme odkôstkujeme pokrájame na štvrtiny rozložíme na plnku. 
 - Z druhej polovice cesta urobíme šúľky a navrch koláča z nich vytvoríme mriežku. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a koláč pečieme 40-45 minút. 
 - Po upečení  necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a mletou škoricou. 
 - V reze, dobrú chuť.