Perníkovo-pohánková bábovka

Autor receptu: danda3

Dnes to bola čistá improvizácia, ale vyšla perfektne.

15 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Vacia začneme šľahať so štipkou soli, potom pridáme med (môže byť aj viac, podľa chuti), vyšľaháme do peny pridáme olej, múku zmiešanú s PDP, karobom a korením, mlieko a jemne prešľaháme. Brusnice namočíme, potom scedíme, pridáme do cesta spolu s nahrubo nasekanými mandľami. Premiešame. Namiesto medu môžete dať aj cukor.
  2. Dáme do formy, ktorú sme vytreli maslom a vysypali pohánkovou múkou. Pečieme na 170°C cca 45 minút, treba vyskúšať špajdlou.
  3. Necháme vychladnúť, potom vyberiem z formy a môžeme podávať.