Perníkovo-pohánková bábovka
Autor receptu: danda3
Dnes to bola čistá improvizácia, ale vyšla perfektne.
15 minút príprava |
45 minút na 170 °C |
Postup
- Vacia začneme šľahať so štipkou soli, potom pridáme med (môže byť aj viac, podľa chuti), vyšľaháme do peny pridáme olej, múku zmiešanú s PDP, karobom a korením, mlieko a jemne prešľaháme. Brusnice namočíme, potom scedíme, pridáme do cesta spolu s nahrubo nasekanými mandľami. Premiešame. Namiesto medu môžete dať aj cukor.
- Dáme do formy, ktorú sme vytreli maslom a vysypali pohánkovou múkou. Pečieme na 170°C cca 45 minút, treba vyskúšať špajdlou.
- Necháme vychladnúť, potom vyberiem z formy a môžeme podávať.