Perníkové rezy s citrónovým krémom (fotorecept)
Autor receptu: mesiar50
Mala to byť torta,ale... Postup- Začneme hádam tým,že si dobre umyjeme citróny.Potom ch nastrúhame na jemno aby sme ich mali pripravené k ďalšiemu použitiu.
- Spodok formy na pečenie si vystelieme papierom a boky natrieme maslom alebo ramou.
- Z vaječných bielkov si vyšľaháme tuhý sneh.
- K vaječným bielkam pomaly primiešame vrelú vodu,cukor ďalej žĺtky,múku premiešanú s kypriacim práškom a nakoniec k dielu pridáme perníkové korenie.Tento bod programu prevádzame na pomalom chode mixéra.
- Vymiešané cesto na tortový korpus.
- Cesto vlejeme do formy a pečieme ho pri 180 C cca.45 minút.
- Hotový perníkový korpus.Niekto mi počas pečenia poznačil stred korpusu kde ho mám prekrojiť,keď som to mojej polovičke ukázal neverila vlastným očiam.No ja som tiež čumel.
- Korpus otočíme a necháme ho vychladnúť.
- Tortový korpus prerežeme na dve časti.
- Vlažným pudingom natrieme jednu casť upečeného cesta a zakryjeme druhou časťou cesta.
- A teraz sme sa dostali k bodu kde som vlastne tortu pokazil.Iste nemusím vysvetľovať,že
prečo.
- Tak prosím pekne,aby som sa z toho akosi vysekal tak som z torty puding odstránil pomocou noža a spravil som na tortu citrónovú polevu.Ako vidíte z torty už pekne dotiaľ ubudlo čo ma samozrejme potešiilo.Odhovárali ma aby som tú tortu nechal na pokoji,ale dobre,že som sa nenechal odradiť. Teraz je už chuťovo celá citrónová a nebude to znieť iste skromne aj veľmi chutná.
- Ešte vám krátkosti ukážem ako som varil citrónový puding:
500 ml mlieka privedieme do varu už aj s nastrúhanou citrónovou kôrou.
V 100 ml mlieku premiešame zlaté klasy a cukor podľa vašej chuti.Do tejto zmesi namiešame aj citrónovú šťavu.Následne si uvaríme hustý puding.
- Práškový cukor vymiešame do penista.
- Maslo premiešame s vlažným no nie horúcim pudingom.
- A už tu máme hotový puding.Puding aj treba tak doladíme buď s citrónovou šťavou,alebo práškovým cukrom.Záleží samozrejme na vašej chuti kto aké má rád.
|