Perníková torta bez múky
Autor receptu: tess
10 minút príprava |
20 minút na 150 °C |
Postup- Vajcia si rozdelíme do dvoch misiek- žĺtka a bielka.
Z bielok si vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtka si vyšľaháme do peny, pridáme kakao, nasekané orechy, med, perníkový kypriaci prášok, štipku škorice. Spolu vymiešame a pridáme do misky s vyšľahanými bielkami.
- Tortovú formu vymastíme maslom a nalejeme naň pripravené cesto.
Dáme piecť do trúby na 150°C asi 20 minút.
- Počas toho, ako sa cesto pečie, si vymiešame tvaroh s medom.
- Hotové cesto (ešte teplé) si rozrežeme na dve polovice.
Každú si natrieme jahodovým džemom.
Pridáme na spodnú časť tvaroh a rozotrieme ho.
Priložíme na ňu vrchnú časť a poupravujeme tvaroh po bokoch.
- Roztopíme čokoládu, polejeme ňou tortu a dáme stuhnúť na pár minút do chladničky.
|