Perfektné lievance

dada1612 - fotkadada1612, 15. júna 2012
Perfektné lievance
Foto: dada1612

Niečo na maškrtenie ...:)

8
porcií
70 minút
príprava

Suroviny

300 g
100 g
1 ks
100 g
1
2 ks
1 l
na posypanie




Postup

  1. 1

    Z kryš.cukru ,mlieka a droždia si urobíme kvások.V miske zmiešame škoricový cukor,múku,ovsenné vločky.Prilejeme kvások,pridáme biely jogurt a 2vajíčka....Vymiešame jemné cesto prikrijeme utierkou a necháme cca35 minút na teplom mieste postáť...

    Perfektné lievance - obrázok 1
  2. 2

    Po vykysnutí dávame na rozpálené maslo s troškou oleja cesto do tvaru lievancov-placiek ako chcete :) a pečieme do zlatova...Maslo dodá skvelú chuť...Po upečení posypeme škoricovým cukrom a podávame s čerstvým ovocím alebo džemíkom :)

    Perfektné lievance - obrázok 2

Diskusia k receptu

sovka62
Také milujem a najradšej s lekvárom, ale robievam ich z múky. Tak ukladám do KK a skúsim podľa teba, lebo vyzerajú perfektne.
paleva
ja robievam lievance z tvarohového cesta, z kysnutého som ešte nerobila, to cesto stále kysne?, takže stále pražíš, že? ukladám, vyskúšam
dada1612
@paleva cesto kysne zo začiatku viac...ale potom už nie po takej pol hodinke...vdaka tomu droždiu sú skvelo nadýchané...robila som ich takto prví krát a už ich budem robiť stále :)
evanaaa
Lievance som robila v sobotu, amla som chuť na ne, ale nie kysnuté ale len tie jednoduché ale miesto mlieka várová smotana, v nej vymiešané žĺtky, štipka PDP a sneh z bielkov do toho, tiež boli dobré a ak by som dala len hladkú múku, boli by ndýchanejšie, ja som dala tri druhy múk.
vava
fajn recept, iba tie hrubky v písaní mi nesedia. Mladá baba a nevie vybrané slová. Pokazilo to celý dojem z tvojho receptu. (Prikrijeme=prikryjeme, vykisnutí=vykysnutí)
dada1612
@vava Toto je o receptoch a nie o tom či niekto urobì preklep...jmna by v živote nenapadlo tu upozornovať ľudì na pravopisné chyby...ale bohužial všade sa nájdu ľudia ktorý vám chcú pokaziť radosť...a najčastejšie takí čo sem ešte žiadny recept nepridali,Len chodia a hľadajú chybičky...a pre takých ľudì už nieje varecha to čo bývala :(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia