Foto: vikino
Robil som ju dnes prvý krát a ostal som prekvapený, aká je výborná. Recept som dostal od známych. Dobrú chuť.
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
80 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Pomelieme si bravčové mäso, (ja som pomlel krkovičku), pridáme tam 4 surové vajíčka, (zvyšné 3 si dáme zatiaľ variť na tvrdo), vopred namočené natrhané pečivo v mlieku, na jemno nasekanú cibuľu a vňaťku, pretlačený cesnak a ostatne koreniny.
-
3
Zamiešame a položíme na alobal alebo do nejakého pekáča, položíme uvarené vajíčka, zakryjeme zmesou a zabalíme do alobalu. Dáme piecť na 180°C cca 50-60 minút. Potom keď už to bude tuhé, tak to vyberieme z alobalu a ...
-
4
dáme zapiecť na 200°C. ... ...Dobrú chuť!!!
Piect takuto roladu som sa ucila v Nemecku - dat na pekac velmi malinko vody, cca 0,5 cm na vysku, vlozit roladu a do rury na cca 160 C, vobec, cely cas nepolievat. Upecie sa hned do hneda, vtedy je hotova