U nás najobľúbenejšie :)
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
| Piškóta: | |
| 4 ks |
|
| 4 PL |
|
| 4 PL |
|
| 1 ks |
|
| 1/2 dcl |
|
| 1/2 dcl |
|
| Sirup: | |
| 2 dcl |
|
| 2 dcl |
|
| 1 dcl |
|
| Krém: | |
| 500 ml |
|
| 2 ks |
|
| 8 PL |
|
| 1 ks |
|
| 250 g |
|
| Poleva: | |
| 300 g |
|
| 2 ks |
|
| 1 PL |
|
| 100 g |
|
| Okrem toho: | |
| trocha |
|
| na potretie |
|
Postup
-
1
Najprv si upečieme dve svetlé piškóty zo 4 vajec. Rozpis je na jednu. Klasicky - žĺtky s cukrom, pridať múku s práškom do pečiva, vodu, olej a sneh z bielkov.
-
2
Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.
-
3
Takisto si pripravíme dve zelené piškóty - pridáme trocha zeleného farbiva a 2 PL pepermintového likéru.
-
4
Z uvedených ingrediencií si pripravíme sirup.
-
5
Svetlé piškótové cesto potrieme marhuľovým džemom, alebo kto akým chce. Podľa mňa sa hodí najviac marhuľový :)
-
6
Priložíme zelené cesto a smelo polejeme polovicou pripraveného sirupu
-
7
Pripravíme si krém: zlaté klasy uvaríme vo vode spolu s cukrom, vanilkovým cukrom. Necháme úplne vychladnúť. Skúšala som aj s mliekom, ale verte mi, s tou vodou to pasuje lepšie k tomu zákusku !
-
8
Maslo vymiešame s vychladnutým pudingom do hladka ....
-
9
... a natrieme na zelený korpus ....
-
10
Potom priložíme opäť zelený korpus, polejeme zvyšným sirupom a priložíme svetlú piškótu, ktorú sme potreli džemom z opačnej strany.
-
11
Na pár minút zaťažíme :)
-
12
A nakoniec si pripravíme bombastickú polevu ! Je to naj poleva akú poznám. Miešame nad parou bielka, cukor, ceru, citrónovú šťavu. Necháme úplne rozpustiť.
-
13
Potom nanesieme na koláčik jednu vrstvu, troška počkáme a môže ísť druhá vrstva. Fakt je to super poleva, vôbec sa nerozteká, dá sa s ňou krásne pracovať, pri krájaní sa vôbec neláme !
-
14
V reze....
-
15
:) Dobrú chuť !









martamm: tak netreba lutovat ten liker, fakt treba dat viac, lebo potom sa to aj tak "vypari" :) ale citit ho dost ...