Pekáčik s kyslou kapustou a tutti frutti fotorecept

janger - fotkajanger, 7. novembra 2015
Pekáčik s kyslou kapustou a tutti frutti (fotorecept)
Foto: janger

Kyslu kapustu mame velmi radi. Da sa pripravovat na rozne sposoby. Tu je zvykom robit ju napriklad aj s ananasom, hrozienkami, alebo s jablckom. Ale napriklad aj so susenym miesanym ovocim - tutti frutti. Je to zmes roznych druhov ovocia, napriklad slivky, marhule, jablko, hruska, broskyna. Ovocie zjemni chut kyslej kapusty. Kto ma odvahu vyskusat aj nieco ine, mozem len odporucit...

4
porcie

Suroviny

150 g zmes sušené
1200 g
500 g mleté
1 ks
2 ČL
500 g kyslá
2-3 PL strúhaný
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Susene ovocie (tu volame tuto zmes tutti frutti) dobre pooplachujeme. Mozete pouzit, samozrejme, domace susene ovocie. Ja nemam, takze musim kupit. Tato moja zmes bola slivky - tych bolo najviac, marhule, jablko, hruska, broskyna. Pokrajame ho na mensie kusky.

    Pekáčik s kyslou kapustou a tutti frutti (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uvarime zemiaky, spravime z nich pyré (maslo, mlieko podľa chuti).

  3. 3

    Na panvicu dame olej a poopekame mlete maso. Ja mam momentalne v mraznicke par kilov hovadzieho masa z tzv. "divych" krav. Su to, po cely rok, v prirode sa pasuce kravy (skotsky highlander, rozne stare rasy krav). Nepoznaju umele krmivo, antibiotika... Musim povedat, ze ma toto maso ozaj dobru chut. Neviem, ci aj na Slovensku taka moznost je...Ak ano, tak iste vyskusajte.

  4. 4

    K masu pridame pokrajanu cibulu a este spolu poprazime. Pridame susene ovocie, kari korenie, sol a cerstvo pomlete korenie. Ak nemate radi kari korenie, moze byt aj bez neho, aj tak je to dobre.

    Pekáčik s kyslou kapustou a tutti frutti (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do maslom vytreteho pekaca dame polovicu zemiakoveho pyre. Na pyre ide polovica kapusty.

    Pekáčik s kyslou kapustou a tutti frutti (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na kapustu ide maso s ovocim. Na to druha polovica kapusty. A nakoniec vrstva zemiakoveho pyre.

  7. 7

    Dame piect do rury (200 stupnov - klasicky vyhrev) asi na 25 minut. Po 25 minutach to posypeme troskou postruhaneho tvrdeho syra. Niekedy robim aj tak, ze posypem struhankou a dam na to este par platkov masla. Dame este asi na 5 minut zapiect (pripadne zapneme gril).

  8. 8

    Ak sa rozhodnete vyskusat, tak prajem dobru chut.

    Pekáčik s kyslou kapustou a tutti frutti (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
K hodnoteniu receptu aj po odznení iných komentárov ešte dodám (a to sa týka aj iných receptov, aby bolo jasno), recept sa snažím hodnotiť v globále, ako na mňa zapôsobí, z vizuálnej stránky(ak tam foto je), zložením surovín, popisom - snahou autora podať ho výstižne, zrozumiteľne, jednoducho či ak treba úplne podrobne, aby to bolo zopakovateľné bez dodatočných otázok, dôležitých detailov. Hviezdičkujem plným počtom ak ma veľmi pozitívne zaujme z uvedených atribútov. Ak hneď neviem zaujať stanovisko, potom už hviezdičky nedávam, a hlavne ich nedávam na základe subjektívnych chutí, pretože tie sú u každého iné a a neviem si predstaviť, žeby som dala niekomu jednu * preto, že mne by to nechutilo:-)) to radšej nič, alebo napíšem svoj názor, skúsenosť, pochybnosť. Nemám rada lajdácky podané recepty, hrubé chyby v technológii, zbytočné prekombinovanie či už surovín alebo prípravy, znehodnotenie suroviny. Veľmi si vážim dobré rady, grify, zjednodušenie, zrýchlenie, skvalitnenie zaužívaného postupu. Čo ma často irituje, je povrchné hodnotenie, keď si ľudia poriadne neprejdú recept (čas je samozrejme vzácny u každého, tak nečakám, že ľudia budú tráviť hodiny študovaním postupov) ale udivuje ma, ak niekto napíše, že netreba veľa riadu, lebo si všimne len dve fotky postupu a v hlave sa mu nepremietne celý postup, keď ovocie teba v niečom opláchnuť, zemiaky v niečom inom uvariť, mäso a cibuľu v niečom zase inom opiecť a potom to dať do kopy zase v niečom úplne inom a dať zapiecť:-) Tým myslím tú povrchnosť. A takisto nebudem chváliť recepty až po vyskúšaní len na základe toho, že mi to napokon predsa chutilo...to je veľmi individuálne, väčšina receptov už na pohľad, zložením vyvolá pocit, či ho chcem a budem skúšať alebo nie. A sú aj výnimky, čo potvrdzujú pravidlo, s príjemným prekvapením po ochutnaní alebo aj s nepríjemným:-) Neberte to, prosím, z mojej strany ako mudrovanie, sú to moje skúsenosti, pocity, názory, nemusia byť totožné s vašimi;-)
@kukulienka , ja osobne neberiem tvoj koment ako mudrovanie, ozaj nie...Viem, (teda aspon myslim, ze viem) ze si perfekcionista. Tak, ako si velmi davas zalezat na tvojich krasnych receptoch, postupoch, fotografiach, tak hodnotis aj recepty ostatnych. Podla mna sa snazis to robit spravodlivo. Absolutne nic ti nevycitam...Myslim, ze mame tu kazdy take nejake svoje vlastne kriterium a podla toho hodnotime. A respektujem aj to. Viem, ze aj moj recept sa nemoze pacit kazdemu, jednoducho je to tak... Verim, ze 99% mysli to svoje hodnotenie (a hviezdickovanie) uprimne. Hoci sa najdu aj "radokazici"...To moje kriterium je take, ze toto je taka "ludova" stranka, nie pre profesionalov,. Hodnotim aj snahu ludi, ze sa podelia s nami o recept, ze si daju tu namahu s pridanim receptu a maju radost, ak niekoho tym potesia...A tie hviezdicky su casto aj o sympatiach k autorovi, teda tak si myslim ja. Pri mojej volbe k priprave nejakeho receptu sa ja osobne mnozstvom hviezdiciek neriadim. Aj recepty uplne nenapadne, ktore si nikto ani nevsimne, mozu byt tiez vyborne. Tak isto ako ty, si aj ja vazim dobre rady, zlepsovaky... Mnohemu som sa tu naucila. A samozrejme, ze nemame vsetci na vsetko ten isty nazor, ale na tom nezalezi :-). Vsetko, co sa vyjadri s respektom, taktom a slusnostou, beriem ...
2x babav, sracz
A ja veru vyskúšam a dala som 5*,lebo je to niečo pre mňa celkom nové. A to si myslím,že mňa tu už nič neprekvapí a hľa,kyslá kapusta v tej kombinácii sušeného ovocia.Ale prečo nie? U nás sa v kapustnici varia sušené slivky a aká je to dobrota.Tak pridám aj iné ovocie a uvažujem,že aj sušené hrozienka by pasovali.Ďakujem ,@janger ,vyskúšam :-)
1x katka78