Pečivo k vínu - pod vodou

Autor receptu: bozulka

Toto pečivo má rád môj muž a musím ho piecť niekoľko krát ročne a nesmie chýbať na žiadny sviatok.

15 minút
na 160-170 °C

Suroviny

Postup

  1. Preosiatu múku dáme na dosku,pridáme zmäknutý tuk trošku osolíme a pridáme kvasok -mlieko,cukor droždie, a vypracujeme cesto ,ktoré vložíme do nádoby so studenou vodou.Voda musí byť aspoň 5cm nad cestom.Keď cesto vypláva vyberieme ho,osušíme utierkou /papierovou/ dáme na vál.Rozválame na hrúbku asi 1/2cm.Potrieme rozšlahaným vajíčkom posypeme strúhaným syrom,pokrájame na tyčinky radielkom dáme na suchý plech a upečieme do zlatova.
  2. Z tohoto cesta môžeme vykrajovať rôzne tvary ,posypať semiačkami,paprikou,syrom. Vykrajujeme menšie tvary,je to pracnejšie ,ale krajšie a chutnejšie
  3. Tiež môžeme z cesta vykrajovať rôzne tvary /ničím neposypať,ani nepotierať vajíčkom/ a po upečení teplé obalujeme v práškovom cukre s vanilkou.