Pečený pstruh so zemiakovým šalátom
Vladimír Ďurta
kuchár hotela Bystrá pri Brezne, 29. júla 2012
kuchár hotela Bystrá pri Brezne, 29. júla 2012

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Pstruha umyjeme, osušíme, nasolíme a nakoreníme. Uložíme do pekáča a potrieme olejom. Pečieme pri teplote 200 oC.
-
2
Zemiaky uvaríme v šupe, po vychladnutí ošúpeme, pokrájame na kocky. Uvarené vajíčka, cibuľu a uhorky pokrájame na kúsky. Obvarenú mrkvu najemno nastrúhame.
-
3
Z majonézy a oleja vypracujeme nálev a dochutíme ho nasekaným cesnakom. Podľa potreby dosolíme a dokoreníme. Šalát zalejeme nálevom a necháme v chladničke dobre vychladnúť. Pri servírovaní z neho formujeme kôpky – pomôžeme si pohárikom, mištičkou alebo formičkami.
Diskusia k receptu