Pečený francúzsky toast s jablkami - žemľovka

Autor receptu: vikusik149

Jedná sa o krásne jedlo s nádhernou arómou, perfektné na desiatu alebo olovrant. Dá sa pripraviť predchádzajúci deň a upiecť až ráno.

5
porcií
35-40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Postriekajte plech na pečenie sprejom (alebo ho vymažte papierom namočeným v oleji).
  2. Krajce chleba rozprestrite na plech.
  3. Do stredne veľkej misy dajte vajcia, mlieko, 50 g cukru a vanilku a všetko dobre premiešajte. Polovicu zmesi nalejte na chlieb.
  4. Pokrájajte jablká a položte ich na chlieb.
  5. Zbytok zmesi nalejte na jablká.
  6. Zmiešajte 50 g cukru so škoricou a posypte ním jablká. V tejto fáze prípravy sa dá jedlo zakryť a uložiť cez noc do chladničky.
  7. Pečte 35 - 40 minút. Pred podávaním nechajte 5 - 10 minút vychladnúť. Podávajte s javorovým sirupom.