Pečený francúzsky toast s jablkami - žemľovka
Autor receptu: vikusik149
Jedná sa o krásne jedlo s nádhernou arómou, perfektné na desiatu alebo olovrant. Dá sa
pripraviť predchádzajúci deň a upiecť až ráno.
5 porcií |
35-40 minút na 200 °C |
Postup
- Postriekajte plech na pečenie sprejom (alebo ho vymažte papierom namočeným v oleji).
- Krajce chleba rozprestrite na plech.
- Do stredne veľkej misy dajte vajcia, mlieko, 50 g cukru a vanilku a všetko dobre premiešajte. Polovicu zmesi nalejte na chlieb.
- Pokrájajte jablká a položte ich na chlieb.
- Zbytok zmesi nalejte na jablká.
- Zmiešajte 50 g cukru so škoricou a posypte ním jablká. V tejto fáze prípravy sa dá jedlo zakryť a uložiť cez noc do chladničky.
- Pečte 35 - 40 minút. Pred podávaním nechajte 5 - 10 minút vychladnúť. Podávajte s javorovým sirupom.