Foto: rous5
Toto jedlo je zdravé, ľahko stráviteľné a hlavne jednoduché na prípravu a aj ten čo nemá rád tuniaka tak v tomto podaní to určite Zobraziť celý popisToto jedlo je zdravé, ľahko stráviteľné a hlavne jednoduché na prípravu a aj ten čo nemá rád tuniaka tak v tomto podaní to určite ocení. A keďže dnes máme sviatok troch kráľov, zvolili sme takýto ľahký pokrm po všetkých tých prehreškoch z vianoc.
porcie
príprava
na 175 °C
Suroviny
1 200 gramov (8 veľkých ) |
|
150 gramov (1 menšia ) |
|
185 gramov (1 konzerva) |
|
150 gramov (1 ks) |
|
40 gramov |
|
|
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Predhrejeme rúru. Umyté a osušené zemiaky v šupke prepichneme vidličkou (aj na troch miestach), zabalíme jednotlivo do alobalu a dáme na hodinu piecť.
-
2
Tuniaka dáme z konzervy odkvapkať, medzitým si papriku pokrájame na malé kúsky. Biely jogurt, tuniak a papriku dáme do misky a premiešame, pridáme šťavu z polky citróna a troška soli. Všetko spolu premiešame.
-
3
Upečené zemiaky rozbalíme. Každý zemiak narežeme tak, aby ostal v celku, len stredom, mierne vydlabeme. Vydlabanú časť zo všetkých zemiakov vidličkou rozlačíme a pridáme k už hotovej plnke, tým troška zhustne. Každý zemiak mierne osolíme, pridáme dovnútra roztopiť kúsok masla a naplníme tuniakovou zmesou.
-
4
Dozdobíme a podávame, dobrú chuť.
Diskusia k receptu