Pečené zemiaky s tuniakovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: rous5

Toto jedlo je zdravé, ľahko stráviteľné a hlavne jednoduché na prípravu a aj ten čo nemá rád tuniaka tak v tomto podaní to určite ocení. A keďže dnes máme sviatok troch kráľov, zvolili sme takýto ľahký pokrm po všetkých tých prehreškoch z vianoc.

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Predhrejeme rúru. Umyté a osušené zemiaky v šupke prepichneme vidličkou (aj na troch miestach), zabalíme jednotlivo do alobalu a dáme na hodinu piecť.
  2. Tuniaka dáme z konzervy odkvapkať, medzitým si papriku pokrájame na malé kúsky. Biely jogurt, tuniak a papriku dáme do misky a premiešame, pridáme šťavu z polky citróna a troška soli. Všetko spolu premiešame.
  3. Upečené zemiaky rozbalíme. Každý zemiak narežeme tak, aby ostal v celku, len stredom, mierne vydlabeme. Vydlabanú časť zo všetkých zemiakov vidličkou rozlačíme a pridáme k už hotovej plnke, tým troška zhustne. Každý zemiak mierne osolíme, pridáme dovnútra roztopiť kúsok masla a naplníme tuniakovou zmesou.
  4. Dozdobíme a podávame, dobrú chuť.