Pečené zemiaky s citrusovým balsamicom a fetou (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Niečo pre milovníkov gréckej kuchyne

2
porcie
15 minút
príprava
20-30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Na tento recept som náhodou natrafila pri počúvaní hudby na Youtube. Pred skladbou bola reklama a v nej tento skvelý návod, slinky sa mi zbehli, tak som ho dnes pre nás pripravila, možno ho ešte nepoznáte ani vy, vraj pochádza z mestečka Kalamáta na juhu Grécka.
  2. Očistené, umyté a na tenké plátky pokrájané surové zemiaky pokladieme systémom rybích šupín na plech s papierom na pečenie. Osolíme a polejeme ich olivovým olejom. Rúru zapneme vyhriať na 200°C.
  3. Kúsok zelenej papriky nakrájame na drobné kocky, takisto sušené paradajky, posypeme nimi zemiaky, pridáme aj oregano.
  4. poriadne polejeme citrusovým svetlým balsamicom
  5. podlejeme asi 1 dcl vody a dáme piecť nezakryté do rúry. Vo videu sa piekli 20 minút, mne sa upiekli za 30 minút.
  6. Naberieme ich lopatkou na tanier do formy vežičky. Mala by byť jedna, ale ja som nemala taký veľký zemiak, tak aj plátky boli oveľa menšie, dala som teda Tri veže:-)
  7. ozdobíme cherry paradajkami, okolo pokvapkáme tmavý balsamico krém a navrch namrvíme fetu. Podávame teplé.
  8. robila som aj morčacie rolky so šalviou od Izky, táto príloha sa k nim veľmi hodila.