Pečené šampiňóny s kalerábovými hranolčekmi

pupava - fotkapupava, 10. februára 2015
Pečené šampiňóny s kalerábovými hranolčekmi
Foto: pupava

Nuda v kuchyni ma nebaví. Hranolky zo zemiakov sú klasika, ale čo tak nahradiť ich? Často ich nahrádzam mrkvou, petržlenom a cviklou, tentokrát som Zobraziť celý popisNuda v kuchyni ma nebaví. Hranolky zo zemiakov sú klasika, ale čo tak nahradiť ich? Často ich nahrádzam mrkvou, petržlenom a cviklou, tentokrát som sa rozhodla vyrobiť ich z kalerábu. Môžete ich pokojne použiť ako prílohu, ja som si k nim zmyslela komplet hlavné jedlo a je to vážne výborné!

2
porcie
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Hlavné jedlo:
5 ks
2 ks
10 ks
Šalát:
1 hlava
2 ks




Postup

  1. 1

    Z uvedeného množstva surovín vám vyjdu približne dve porcie. Kaleráb ošúpeme a nakrájame na hranolčeky. Cibuľu ošúpeme a pokrájame na ľubovoľné útvary, skôr väčšie ako menšie. Môžeme prípadne prihodiť aj cesnak, pečený sa k tomu výborne hodí. všetko dáme na pekáč. Ošúpeme si tiež šampiňóny a pridáme ich na pekáč k hranolkám (pridáme ich celé).

  2. 2

    Suroviny v pekáči posypeme čiernym korením, morskou soľou a bylinkami. Zalejeme olivovým olejom, prípadne iným obľúbeným olejom a všetko spolu poriadne premiešame. Dáme do trúby na polhodinku na 200 °C. Priebežne kontrolujeme a premiešavame.

  3. 3

    Ako prílohu som si pripravila celkom obyčajný šalát, avšak chuťovo sa veľmi hodí. Môžete si ho prípadne urobiť aj k iným jedlám, je pomerne univerzálny. Šalát si premyjeme, nakrájame alebo natrháme na kúsky. Nakrájame paradajku a dáme k šalátu.Na menšie kúsky si pokrájame i sušené paradajky a všetko spolu zmiešame. Zakvapneme šťavou z citróna a ešte raz premiešame.

  4. 4

    Môžeme podávať. Ja som ku koncu ešte posypala jedlo ľanovými semienkami, ale to už je na vás a vašej chuti :) Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

narsila
A pecena zeleninka ostava chrumkava? Velmi ma to zaujalo.. Neprihodis recept aj na tie mrkvove hranolceky? Musim vyskusat :)
pupava
@narsila - možno niekedy pridám aj tie mrkvové a cviklové, ale v zásade je to to isté, čo tieto kalerábové :) ošúpať, nakrájať, okoreniť, šupnúť do trúby... :)
a chrumkavosť závisí od toho, ako dlho budú v trúbe... niekedy sa mi podarí po polhodine vytiahnuť a sú ešte chrumkavé, niekedy na to trochu zabudnem, vyberiem o desať- pätnásť minút neskôr a už sú mäkkunké




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia