Pečené pstruhy so šampiňónmi, provensálskym korením a smotanou (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Takto upraveného pstruha máme najradšej...

2
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pitvané a umyté pstruhy zvnútra aj zvonka pokvapkáme citrónovou šťavou a dôkladne potrieme soľou.Vnútro posypeme štipkou provensálskeho korenia.
  2. Uložíme ich na menší, olejom vymazaný plech.Do brušnej dutiny vložíme tenké plátky masla,okolo rýb naukladáme na hrubé plátky nakrájané očistené šampiňóny a na osminky pokrájané osolené zemiaky(ak sú nové,môžu byť aj s vydrhnutou šupkou) premiešané s trochou oleja.Asi 1 dcl šľahačkovej smotany zmiešame so zvyškom provensálskeho korenia a kúskami masla a rovnomerne nalejeme na plech.
  3. Smotana a maslo nám zaistia lahodnú chuť a šťavnatosť pokrmu.Pečieme nezakryté na 180°C 30 minút,nič netreba obracať.Prajem vám príjemné olizovanie všetkých desiatich prstov:-)