Pečené pstruhy so šampiňónmi, provensálskym korením a smotanou (fotorecept)
Autor receptu: kukulienka71
Takto upraveného pstruha máme najradšej...
2 porcie |
10 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Pitvané a umyté pstruhy zvnútra aj zvonka pokvapkáme citrónovou šťavou a dôkladne potrieme soľou.Vnútro posypeme štipkou provensálskeho korenia.
- Uložíme ich na menší, olejom vymazaný plech.Do brušnej dutiny vložíme tenké plátky masla,okolo rýb naukladáme na hrubé plátky nakrájané očistené šampiňóny a na osminky pokrájané osolené zemiaky(ak sú nové,môžu byť aj s vydrhnutou šupkou) premiešané s trochou oleja.Asi 1 dcl šľahačkovej smotany zmiešame so zvyškom provensálskeho korenia a kúskami masla a rovnomerne nalejeme na plech.
- Smotana a maslo nám zaistia lahodnú chuť a šťavnatosť pokrmu.Pečieme nezakryté na 180°C 30 minút,nič netreba obracať.Prajem vám príjemné olizovanie všetkých desiatich prstov:-)