Pečené plnené paradajky (fotorecept)

Autor receptu: ajuska155

Paradajky sú zelenina, ktorá u mňa nesmie chýbať v chladničke. Plnené ich robím vždy na večeru ked mám chuť na niečo rýchle, zeleninové a teplé .

1-2
porcia
10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Všetky suproviny si pripravíme. Rúru si necháme predhriať na 200 C.
  2. Z paradajok si odkrojíme ostrým nožom klobúčik a opatrne z nich vydlabeme vnútro. To si odložíme a môžme ho použiť na niečo iné.
  3. Do paradajok nalejeme olej, balzamikový ocot, pol strúčika cesnaku do každej, osolíme a okoreníme. Osoliť nezabudneme aj klobúčiky. Zálievku v paradajke pomiešame a rozotrieme po krajoch.
  4. Pokiaľ máme čerstvú bazalku, tak ju uložíme do paradajky na zálievku, 2 lístky. Moja neprežila môj pobyt mimo domu, tak som ju nechala vyschnúť úplne a pridala som ju k zálievke sušenú. Do paradajok vložíme slaninu , stačí 2 plátky.
  5. Do slaninou vystlaných paradajok už len vložíme po polovičke mozarelly.
  6. Paradajky pečieme na 200 C asi 20 minút prikryté klobúkom. Ja vždy klobúky prepichnem špáratkom aby sa pri pečení nezosunuli dolu. Pečieme až kým sa na paradajke nezačnú objavovať hnedé , spečené škvrny .
  7. Podávame s hriankou, alebo aj ako prílohu ku steaku, najlepšie kuraciemu. Pri podávaní môžme paradajky jemne pokvapkať citrónovou šťavou.