Pečené morčacie stehno s bylinkami (fotorecept)

Autor receptu: elekra

Naša rodina obľubuje hydinu a morčacie mäso je jeho súčasťou. Príprava je rýchla, pečie sa samé, bylinky som si dopestovala na chalupe, tak ich pri varení využívam.

4-6
porcie
20 minút
príprava
120 minút
na 175-2000 °C

Postup

  1. Umyté morčacie stehná s kožou a kosťou osušíme, narežeme kožu, osolíme, okoreníme, pridáme levanduľové a šalviové lístky, polejeme olejom a podlejeme vodou.
  2. Nachystané mäso prikryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 175 - 200°C asi na 75 minút.
  3. Počas pečenia mäso podlievame výpekom. Medzitým si očistíme zemiaky, nakrájame na kocky a dáme ich variť do posolenej vody na 10 minút.
  4. Predvarené zemiaky scedíme a pridáme po 70 minutách pečenia k mäsu. Jemne poprášime mletou červenou paprikou a pečieme ďalších 30 - 40 minút.
  5. Počas pečenia mäso kontrolujeme a podlievame výpekom.
  6. Morčacie mäso po upečení vykostíme a pokrájame na jednotlivé porcie. My sme mali k tomuto jedlu cviklový šalát.