Pečené morčacie stehno s bylinkami (fotorecept)
Autor receptu: elekra
Naša rodina obľubuje hydinu a morčacie mäso je jeho súčasťou. Príprava je rýchla, pečie sa samé, bylinky som si dopestovala na chalupe, tak ich pri varení využívam.
4-6 porcie |
20 minút príprava |
120 minút na 175-2000 °C |
Postup
- Umyté morčacie stehná s kožou a kosťou osušíme, narežeme kožu, osolíme, okoreníme, pridáme levanduľové a šalviové lístky, polejeme olejom a podlejeme vodou.
- Nachystané mäso prikryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 175 - 200°C asi na 75 minút.
- Počas pečenia mäso podlievame výpekom. Medzitým si očistíme zemiaky, nakrájame na kocky a dáme ich variť do posolenej vody na 10 minút.
- Predvarené zemiaky scedíme a pridáme po 70 minutách pečenia k mäsu. Jemne poprášime mletou červenou paprikou a pečieme ďalších 30 - 40 minút.
- Počas pečenia mäso kontrolujeme a podlievame výpekom.
- Morčacie mäso po upečení vykostíme a pokrájame na jednotlivé porcie. My sme mali k tomuto jedlu cviklový šalát.