Pečené kuracie stehienka s konfitovanou šalotkou

Marek Brezina
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach, 3. augusta 2010
Pečené kuracie stehienka s konfitovanou šalotkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

16 ks dolné
1 dl
200 g
0,5 l
0,5 dl




Postup

  1. 1

    Stehná osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme olivový olej. Necháme asi 4 hodiny v chladničke marinovať.

  2. 2

    Očistenú šalotku ponecháme celú. Opečieme na oleji z každej strany a podlejeme červeným vínom. Pomaly konfitujeme, kým sa víno nezredukuje na minimum.

  3. 3

    Stehná upečieme do chrumkava. Podávame s konfitovanou šalotkou.

Diskusia k receptu

evanaaa
Niekedy som si nevedela predstaviť kombináciu med a mäso, teraz neviem, čo urobí s mäsom citrón.Na sladké som si navzýkla ale kyselé - no, neviem. Ale možno, keby som skúsila....
bea21
MNAAAM, kuracie mäsko môzem na hociaky spôsob. Dakujem a ukladam do KK :-)))
tinca
@evanaaa po citróne bude kura mimoriadne chrumkavé, ja aj pečené potriem citonom, alebo medom
satin2
takéto stehienka nepočkajú ani na prílohu....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia