Pečené králičie stehno na grécky spôsob fotorecept

adelka992 - fotkaadelka992, 5. apríla 2016
Pečené králičie stehno na grécky spôsob (fotorecept)
Foto: adelka992

Dobrý spôsob ako mäsko z domáceho králika bude šťavnaté :)

2
porcie
10 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
5 ks
1/2
4 ks
1 ks

Postup

  1. 1

    Stehná z králika umyjeme, odblaníme, z každej strany osolíme a okoreníme, prešpikujeme cesnakom

  2. 2

    Cibuľu si nakrájame na plátky, paradajky na na štvrťky, zeler a mrkvu na hranolčeky cesnak na plátky

    Pečené králičie stehno na grécky spôsob (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na rozpálenom oleji mäso zatiahneme do zlatista vyberieme ho (v tej istej panvici robíme aj zeleninu), pridáme nakrájanú zeleninu, kt. si okoreníme a osolime - pečieme cca 5 - 8 minút.

    Pečené králičie stehno na grécky spôsob (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zeleninku dáme do jánskeho skla, mäso položíme naň, na mäsko preložíme natenko nakrájanú slaninku, podlejeme cca 2 dcl vody a pečieme cca 1h ku koncu mäsko odokryjeme, až sa spravi kôrka na mäse a môžeme podávať so zemiakovou kašou :)

    Pečené králičie stehno na grécky spôsob (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečené.

    Pečené králičie stehno na grécky spôsob (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

stanci11
takto na zelenine som králika ešte neskúšala ;) idem na to!
veronikkka
určite zajačie stehná??? inak veľmi pekný vydarený recept. páči sa mi :-) a 5*
veronikkka
@Adelka992 , verím, že sú doma poctivo odchované, lebo sú krásne.
lenže potom je to králik, nie zajac, zajac je divina, zajac má tmavé mäsko, pre zajaca nestačí 1 hodina na prípravu.
radox1
hodina nestaci?to je tak jemne mäso,ze cim dlhsie,tym suchsie.po zatiahnuti na panvici mu staci 30 minut,plus gril 5 minut na korku slaniny.
adelka992
@Veronikkka (5.4.2016 09:03)

Tak v tomto nemáš absolútne pravdu ten zajac má 6 mesiacov keď sa zabíja je to mladé mäsko a hodina mu bohate stačí keďže mäso sa od kosti uplne rozpadáva a robim to takto stále :)
veronikkka
@Adelka992 , prepáč, v tomto prípade určite pravdu mám.
králikovi iste 1 hodina bohate stačí, nestačí zajacovi, ktorý má tuhé červené mäsko , zajac je divina.
pýtala som sa Ťa či je to skutočne zajac? odpovedala si, že áno.
nehnevaj sa, ale nie je to zajac, ty máš králika a mala by si opraviť názov z
Pečené zajačie stehno na Pečené králičie stehno, potom je Tvoj receptík v poriadku, podotýkam ešte raz, že sa mi páči, uložila som si ho a dala maximálny počet hviezdičiek :-)
veronikkka
@Adelka992 , veľmi si vážim od Teba, že si názov opravila zo Zajaca na Králika, teraz máš svoj recept komplet správne! príjemne si prekvapila, vysoko oceňujem!
prajem Ti veľa takých skutočne krásnych receptov, ako je tento, prajem Ti všetko dobré, veľmi srdečne Ťa pozdravujem :-)
bez zveličovania, si veľmi šikovná kucháročka :-)
sracz
Potešil ma (a véééľmi) Tvoj ***** rcp, @adelka992 dievčatko (Čaja) milé a už sa teším na "dodávku" nových zásob králičiny, z ktorých stehná pripravím tentoraz podľa Teba. Som starý (aj vekom) králičiar i zajačiar (aj v chove a "katovaní"), ale Tvoj postup som doteraz nepoznal. Ďakujem Ti, želám krásne slnečné dni a radosť aj z aktivít na Varecha.sk!
adelka992
@Sracz (8.4.2016 15:02)

My sme tiež chovatelia od hús, sliepok, kačíc, býkov až po králiky a o divine ani nehovorím keďže manžel aj svokor sú poľovníci.Som rada,že sa recept pači a aj Vám prajem krásny deň :)
elba
dnes ho robím zvedavá som či bude chutiť mojím chlapom,dám vedieť a potom ohviezdičkujem

Zaujímavé video z archívu TV Varecha