Pečené kačacie prsia s duseným kelom a pečeným jablkom

Jakub Reimitz
šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave, 26. novembra 2009
Pečené kačacie prsia s duseným kelom a pečeným jablkom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g
200 g
40 g
30 g
4 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Jablká rozkrojíme a vydlabeme jadrovník. Do vzniknutej jamky nalejeme med, priklopíme vrchnou časťou jablka a dáme piecť pri teplote 160 stupňov Celzia asi 20 minút. Kel očistíme, nakrájame na väčšie kúsky a blanšírujeme v osolenej vode. Takto pripravený kel opečieme na slanine a koreňovej zelenine nakrájanej na malé kocky.

  2. 2

    Nakoniec osolíme, okoreníme, krátko podusíme. Kačacie prsia očistíme, nakrájame kožu a ochutíme soľou a korením. Prsia opečieme sprudka na koži a dopečieme v rúre na 180 stupňov Celzia asi 8 minút. Pečené prsia vyberieme a necháme chvíľku odpočinúť. Nakrájame na plátky a položíme na dusený kel.

  3. 3

    Náš tip: Kačacie mäso nemusí byť úplne prepečené – aby kačica zostala šťavnatá, pripravte si ju medium.

Diskusia k receptu

tataika
Ježíš to vypadá móóóóc dobře!!! normááálně slintám!
sjuz
Mám v mraze kačacie prsia - dobrý tip:)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha