Pečené jahňacie stehno (fotorecept)
Autor receptu: marianne
Pokiaľ mám prístup k jahňacine,tak na Veľkú noc pečieme vždy.Naše obľúbené mäso.Recept je z kuchárskej knihy od Antona a Lenky Šedovcov: Jedlá z jahňaciny a baraniny.Človek by ani nepovedal,ako spolu ladí rozmarín s mätou.Naozaj šťavnaté,voňavé mäsko.
Postup
- Stehno osolíme,okoreníme,prešpikujeme cesnakom a posypeme rozmarínom.
- Ingrediencie na marinádu zmiešame,zalejeme prevarenou vriacou vodou,necháme vychladnúť a zalejeme stehno.Viď obr.1
- Zakryjeme alobalom.Nechala som marinovať v chladničke dva dni.Priebežne som ho aj otáčala v marináde.
- Pečieme na 175 stupňov hodinu,potom pridáme na 200 stupňov,kým nie je hotové.Sem-tam skontrolujeme,podlejeme,ak je treba.Pol hodinky pred koncom pečenia prišupneme malé obvarené zemiačky a cherry paradajky.Ja som ešte mala k tomu jogurtový dressing s medvedím cesnakom.