Pečené doughnuts

brisid - fotkabrisid, 18. apríla 2011
Pečené doughnuts
Foto: brisid

Ako dieťa som zbožňovala doughnuts obaľované v kryštálovom cukre, ktoré na pláži pri mori predávali černoškovia... bohužiaľ, rovnaký recept som ešte nenašla, tak sa Zobraziť celý popisAko dieťa som zbožňovala doughnuts obaľované v kryštálovom cukre, ktoré na pláži pri mori predávali černoškovia... bohužiaľ, rovnaký recept som ešte nenašla, tak sa musím uspokojiť aspoň s náhradou

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
na 160 °C

Suroviny

225 g
1 KL
175 g
1 KL
2 PL
175 ml
2 ks
1/2 KL




Postup

  1. 1

    Rozohrejte si rúru na 160°C a formu na doughnutsy vymažte troškou oleja. Všetko poriadne vymiešajte (cesto je hustejšie ako cesto na palacinky). Vylejte do predpripravenej formy asi do polovice. Pečte na strednom stupienku asi 15 minút. Ozdoba je už len na vás. Ja som použila čokoládovú polevu a srdiečka.

Diskusia k receptu

cica2
tieto zbožňuje môj syn a určite by sa potešil, keby som mu ich spravila. Tak vďaka za receptík, krásne sa ti vydarili:))
dorisa
Aj moja vnučka ich miluje, asi budem musiet ist zakupit formu. Oplatilo by sa ich doma piecť.
babkamt
ja mám formu,no nemala som vhodný recept ukladám do kk , vyskúšam
brisid
ja som čakala, že konzistenciou dopadnú trošku inak :( ale tak snáď vám budú chutiť... ak by ste našli lepší recept, prosím dajte mi vedieť :)
babav
Pozri si moj recept na" Pampusiky" (pecene sisky),iny recept,
tiez velmi chutne;-)
honestka
@brisid : dala som ti tuto poznamku k tvojej otazke o sirupe pri "Cokoladova torta z Daxu" prosim ta potom toto vymaz aby to nebolo dvojmo. dakujem.

= mozno, ze ti pomoze tato mala poznamka o sirupe / aj v inych receptoch som spominala ako si odhadnes sirup aj bez cukrarskeho teplomeru:
"... Konzistenciu husteho sirupu zistime tak, ze na cukrarenskom teplomeri nameriame teplotu medzi 112 -116 st.C = /235-240 st.F/, alebo tak, ze do misky si nalejeme ladovu vodu a ked do nej kvapneme uvareny sirup urobi sa nam "makka gulicka", ktoru mozeme pohodlne medzi prstami gulat, vtedy-mame spravnu konzistenciu husteho sirupu. .."
= dalej je kucharsky vyraz, ze troska redsi sirup sa vola: " Varime ho na Nit" - tento sirup velmi lahko odhadnes, ze tekutina uz nie je vodava, ale hustne, alebo ked si cez drotene usko si z neho vyfuknes bublinu.
= Sirup by mal vzdy ostat biely nie hnedy!
Taktiez nie je potrebna obava, ze by sa zltky, alebo bielky jeho prilievanim zrazii.

Verim, ze Ked si zadas do Google: ako varit cukrovy sirup, iste ti vyjdu aj ine dobre pomocky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia