Foto: brisid
Ako dieťa som zbožňovala doughnuts obaľované v kryštálovom cukre, ktoré na pláži pri mori predávali černoškovia... bohužiaľ, rovnaký recept som ešte nenašla, tak sa Zobraziť celý popisAko dieťa som zbožňovala doughnuts obaľované v kryštálovom cukre, ktoré na pláži pri mori predávali černoškovia... bohužiaľ, rovnaký recept som ešte nenašla, tak sa musím uspokojiť aspoň s náhradou
porcie
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Rozohrejte si rúru na 160°C a formu na doughnutsy vymažte troškou oleja. Všetko poriadne vymiešajte (cesto je hustejšie ako cesto na palacinky). Vylejte do predpripravenej formy asi do polovice. Pečte na strednom stupienku asi 15 minút. Ozdoba je už len na vás. Ja som použila čokoládovú polevu a srdiečka.
tiez velmi chutne;-)
= mozno, ze ti pomoze tato mala poznamka o sirupe / aj v inych receptoch som spominala ako si odhadnes sirup aj bez cukrarskeho teplomeru:
"... Konzistenciu husteho sirupu zistime tak, ze na cukrarenskom teplomeri nameriame teplotu medzi 112 -116 st.C = /235-240 st.F/, alebo tak, ze do misky si nalejeme ladovu vodu a ked do nej kvapneme uvareny sirup urobi sa nam "makka gulicka", ktoru mozeme pohodlne medzi prstami gulat, vtedy-mame spravnu konzistenciu husteho sirupu. .."
= dalej je kucharsky vyraz, ze troska redsi sirup sa vola: " Varime ho na Nit" - tento sirup velmi lahko odhadnes, ze tekutina uz nie je vodava, ale hustne, alebo ked si cez drotene usko si z neho vyfuknes bublinu.
= Sirup by mal vzdy ostat biely nie hnedy!
Taktiez nie je potrebna obava, ze by sa zltky, alebo bielky jeho prilievanim zrazii.
Verim, ze Ked si zadas do Google: ako varit cukrovy sirup, iste ti vyjdu aj ine dobre pomocky.