Pečené chlebové rolky (fotorecept)
Autor receptu: boise
Recept, pri ktorom sa môžete vyblázniť podľa vlastných chutí :)
Postup
- Z krajca tmavého toastového chleba (ale áno, môže byť aj biely kľudne ak vám viac chutí) poodkrajujeme kôrku (naozaj len tenučkú) a položíme ho na potravinársku fóliu.
- Preložíme druhou časťou fólie a rozvaľkáme na placku.
- Na vyvaľkaný krajec položíme syr, šunku, olivy...
- ...alebo syr, šunku, červenú papriku, alebo čokoľvek čo máte radi :)
- Opatrne zrolujeme tak, aby sa kraje prekrývali a prichytíme špáradlom.
- V miske zmiešame strúhanku so syrom parmezánového typu (robila som skoro 50/50), pridáme asi lyžičku červenej mletej papriky, provensálske bylinky podľa chuti a premiešame.
- Rolky obalíme v rozšľahanom osolenom vajíčku...
- ...a obalíme v syrovo-bylinkovej strúhanke.
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov, rolky poukladáme na plech vystlatý papierom a pečieme do chrumkava.
- Podávame so zeleninou, alebo dobrým dipom. Dobrú chuť.