Pečené chlebové rolky (fotorecept)

Autor receptu: boise

Recept, pri ktorom sa môžete vyblázniť podľa vlastných chutí :)

15 minút
príprava

Postup

  1. Z krajca tmavého toastového chleba (ale áno, môže byť aj biely kľudne ak vám viac chutí) poodkrajujeme kôrku (naozaj len tenučkú) a položíme ho na potravinársku fóliu.
  2. Preložíme druhou časťou fólie a rozvaľkáme na placku.
  3. Na vyvaľkaný krajec položíme syr, šunku, olivy...
  4. ...alebo syr, šunku, červenú papriku, alebo čokoľvek čo máte radi :)
  5. Opatrne zrolujeme tak, aby sa kraje prekrývali a prichytíme špáradlom.
  6. V miske zmiešame strúhanku so syrom parmezánového typu (robila som skoro 50/50), pridáme asi lyžičku červenej mletej papriky, provensálske bylinky podľa chuti a premiešame.
  7. Rolky obalíme v rozšľahanom osolenom vajíčku...
  8. ...a obalíme v syrovo-bylinkovej strúhanke.
  9. Rúru predhrejeme na 180 stupňov, rolky poukladáme na plech vystlatý papierom a pečieme do chrumkava.
  10. Podávame so zeleninou, alebo dobrým dipom. Dobrú chuť.