Pečené baby zemiačky a cvikla

methi - fotkamethi, 2. októbra 2013
Pečené baby zemiačky a cvikla
Foto: methi
60-70 minút
na 180-200 °C

Suroviny

 na posypanie




Postup

  1. 1

    Baby zemiacky kefkou dobre poumyvame, nesupeme. Cviklu osupeme. Oboje nakrajame na mensie kusky a vlozime do misky. Pridame na polovicky nakrajane struciky cesnaku, sol, mlete cierne korenie, petrzlenovu vnat a olivovy olej. Vsetko dobre premiesame.

  2. 2

    Zemiacky s cviklou dame na pripraveny alobal, ktorym sme vystlali pekacik. Mozete ich este trosku pokvapkat olivovym olejom a urobime miesok z alobalu.

  3. 3

    Ruru vyhrejeme na 200st. a pecieme na 180st., 60-70 minut. Hotove jedlo na tanieri posypeme nasekanou vnatou jarnej cibulky.

Diskusia k receptu

prezvierata
velmi sa mi paci tento recept, hodi sa do mojho veganskeho zivotneho stylu a najblizsie si ho urcite urobim.
elixir
Dnes sme mali obed podľa Teba, síce neboli to baby zemiačiky, ale aj tak veľmi dobré. :) Ďakujem za recept.



deria
@methi @elixir díki za inšpiráciu (krásne foto aj jedlo), urobili ste mi chuť a už čistím zeleninu. :))Dnes to bude chutný a zdravý obed. Díki.
používateľ nemá avatar
jma
jma
Natrafila som na tento recept, ked som chcela spotrebovat prebytky cvikle. Ocaril ma, kedze vsetky ingrediencie som mala v zahrade. Na hlavne jedlo sa mi zdal prilis jednoduchy, preto som hotove zemiaky este posypala bryndzou a pazitkou. Moze byt chutne aj s ovcim/kozim syrom. Super




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia