Pečená zeleninka - príloha

Autor receptu: srnkas

Veľmi jednoduchý recept. Robievam jeho variácie, podľa dostupnej zeleninky a byliniek. Smelo do toho, treba si vybrať, kto má čo rád. Toto prevedenie má sladšiu chuť a predsa málo kalórií. Cez víkend mi kamarát Patrick doniesol čerstvú špargľu. Samotnú ju veľmi nemusím, tak som ju sem schovala :) Výborné k pečenému mäsku, alebo aj samotné. Vždy takúto zapekanú zeleninu dochutim čímkoľvek, čo mám. Už som raz dala aj korenie na divinu, je tam výraznejší rozmarín, no a čo :)

3
porcie
10 minút
príprava

Postup

  1. Všetku zeleninku si očistíme, a nakrájame na ľubovoľné tvary. Ja mám rada na tyčinky z paštrnáku a batatov, a polmesiačiky z cibuľky, a cenaky dnu hodím celé. špargľu len tak na polovicu. Očestenú zeleninu rovno hodíme na pekáč, okoreníme všetkým čo je v zozname, rukami premiešame, a pridáme aj olej. Buď ochutený, alebo aký má kto k dispozícii. Na záver som hodila pre vôňu aj tymián. Podliala som deckom vodičky a zakryla alobalom.
  2. Pečie sa to veľmi rýchlo, určite poznáte paštrnák, bataty, a špargličku, veľa času nepotrebujú a sú mäkké. Cca 35 min na 210 stupňov. Samozrejme, kto chce pripiecť, môže odkryť a dopiecť do zlatova. Niekedy, keď mám taký diétnejší deň, jem túto zeleninku samotnú, aj bez mäska.